Megjelent az online Confessio második száma

2015. június 29., hétfő

A folyóirat szerkesztői és szerzői ezúttal a migráció, a menekülés és a menekültügy kérdéseit járják körül a tőlük megszokott alapossággal.

Szentpétery Péternek az Ökumenikus Tanulmányi Központ (ÖKT) közgyűlésén elhangzott prédikációjával kezdődik a Confessio legújabb száma. A Magyarországi Református Egyház folyóirata több cikkben is foglalkozik az 1991-ben alapított, s idén megszűnt szervezet munkásságával.

A Confessio papíralapú megjelentetésének kényszerű felfüggesztése óta másodszor jelent meg, az online kiadás ezúttal a migráció témájával foglalkozik sokoldalúan. Interjút olvashatnak a református Menekültmisszió munkatársaival, reflexiókat az azonos témájú idei Kirchentagról, Szűcs Ferenc professzor pedig teológiai és etikai szempontok mentén közelít a témához.

Részletes tanulmány szól az '50-es évek kitelepítéseiről is. Fekete Csaba és Karasszon István könyvismertetői mellett számos további cikk és irodalmi alkotás gazdagítja a folyóiratot.

Confessio – A Magyarországi Református Egyház Figyelője

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.