Megjelent a Confessio idei első száma

2018. április 26., csütörtök

Vajon mitől vagy kitől fog kiteljesedni az Isten országa? Hogyan élhetjük meg személyes hitünket a 21. század globális kihívásainak korában? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Confessio legújabb számából, amelynek cikkei már elérhetőek az interneten.

Pap Ákos Antonio Gutteres ENSZ főtitkárának címzett „képzeletbeli” levele nyitja a mostani lapszámot, amelynek témája a globalizáció és az egyház viszonyrendszere, a 21. század kihívásaira adott evangéliumi válaszok. 

Békési Sándor írásában a református ember karakterjegyeit gyűjti csokorba, Karasszon István a reformáció és az egyetemek viszonyát kutatja. Jeney Zoltánnak a reformáció jubileumára készült új kantátájáról Farkas Zoltán zenetörténésszel beszélgettek, míg Békési Sándor írásában Szalay Lajos grafikáinak művészeti igényességéről értekezik, Fogarasi Zsuzsa pedig a Ravasz László vándorkiállítást mutatja be. 

A közelmúltban elhunyt Tőkéczki László Széchenyi-díjas történészre, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori főgondnokára emlékezve a folyóirat közli Bogárdi Szabó István püspök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke és Balog Zoltán miniszter gyászbeszédét. 

A Szépmívesség rovatban Tóth Sándor a Kárpátok keresztjéről, Zsirai László pedig az „isteni” elsősegélyről ír, de Tóth-Máthé Miklós drámájának második részét és az állami kitüntetésben részesült szerzőinket is megismerhetik. 

Emellett számos ajánlót, könyvismertetőt olvashatnak a Confessio honlapjára kattintva.

Egyházunk negyedévente megjelenő kulturális-társadalmi-közéleti folyóirata három éve költözött az internetre, 2015-től kezdve jelenik meg online formában a confessio.reformatus.hu oldalon.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.