Megjelent a Confessio

2014. július 01., kedd

Megjelent a Confessio, A Magyarországi Református Egyház Figyelője legújabb, 2014/2. száma, valamint újra elérhető az archívum is.

A szerkesztőség ajánlójából:

„A társadalmat mozgató- és egyensúlyban tartó erők – e sokakat foglalkoztató téma áll folyóiratunk következő számának középpontjában. Tanulmányíróink és a körkérdésre válaszolók arra keresik a választ, milyen erők mozgatják a társadalmat, a nyugati társadalmakat, Európát, hazánkat. Lehetséges-e társadalmi egyensúly? Beszélhetünk-e fenntartható fejlődésről? Nevén nevezhetjük-e a társadalomban jelenlévő erőket, mint irigységet, gyűlöletet, szeretetet? Milyen szemléletváltásra van szükség?

Megemlékezünk a Confessio két egykori szerkesztőbizottsági tagjáról, a johannita írókról, Vajay Szabolcsról és Domahidy Andrásról, valamint François Bovon teológusról.

Hányadán állunk a keresztyén filmekkel? Jöhet-e valami jó Amerikából? Várható-e megtérés, vagy legalább megfelelő nézőszám olyan alkotásoktól, amelyek jó üzenetet közvetítenek silány megformáltsággal, vagy olyan látványos szuperprodukcióktól, amelyek ateista szemmel néznek bibliai történetekre? Többek között ezekre a kérdéseket vitatták meg a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének sajtófórumán is, ahol filmes szakembereket faggattak a Noé, az Isten Fia és más keresztyén filmek kapcsán. Bagdán Zsuzsanna elgondolkoztató beszámolója."

A legújabb lapszám megrendelhető a Kálvin Kiadó webáruházában, emellett újra elérhető a Confessio archívuma, a kiadó munkatársai elkezdték a folyóirat korábbi lapszámainak elektronikus úton történő közzétételét. A 2013-ban megjelent és az idei anyagok már letölthetők.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.