Kárpátaljai rászorulóknak gyűjtött turnéján a holland Shirchadasj&band

2015. május 14., csütörtök

Csaknem kétmillió forint gyűlt össze a holland Shirchadasj&band Kárpát-medencei jótékonysági turnéján. A gospelkórus már harminc éve jár rendszeresen Magyarországra, néhány év kihagyás után ismét ellátogattak hazánkba új produkciójukkal, melynek bevételét a Magyar Református Szeretetszolgálatnak ajánlották fel.

Idén először a hazai és erdélyi koncertek mellett Felvidéken és Kárpátalján is koncertezett a negyvenfős együttes. A Shirchadasj&band Isten szeretetéről, az élet nehézségeiről és a problémák legjobb megoldási lehetőségéről énekel, mindezt hol komolyzenei, hol modern aláfestéssel. A minőségi fény- és hangtechnika elmaradhatatlan kelléke a csaknem kétórás koncertnek.

Bert Leeuwis, a Shirchadasj karnagya és produkciós vezetője azt mondta: „Hollandiában is figyelemmel kísértük az ukrán-orosz konfliktus alakulását. Nagyon örülünk annak, hogy jótékonysági turnénkkal támogathatjuk a térség rászorulóit, valamint egy koncerttel is megajándékozhattuk őket Beregszászban".

Az holland együttes tagjai ellátogattak Beregszász külterületén egy olyan házba, amely korábban leégett, azonban szegény családok még mindig lakják, hiszen nem volt módjuk elköltözni. A kórustagok által vitt élelmiszerek és játékok mellett néhány dal előadásával is megajándékozták a rászorulókat, valamint az esti koncertre is invitálták a nehéz körülmények között élőket. „Egész életemben meghatározó élmény marad a leégett ház lakóival való a találkozás Beregszászban. Úgy érzem, amint lehet, szeretnék visszajönni segíteni, hogy még többet tehessek értük" – mondta egy kórustag a megrendítő találkozás után.

A május 2. és 9. közötti jótékonysági turné Marcelházát, Budapestet, Rozsnyót, Kisvárdát, Beregszászt, Lónyát és Szatmárnémetit érintette. A jótékonysági turné során gyűlt csaknem kétmillió forintos összeg a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátaljai Cselekvési Tervét támogatva jut el a térség rászorulóihoz.

Gilicze Réka

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió