Istentiszteletek és szentmisék karácsonykor

2009. december 21., hétfő

Karácsonykor a református, a katolikus, és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Debrecenben, Budapesten, Esztergomban illetve Győrben tartanak ünnepi istentiszteletet, szentmisét.

altBölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában.
Paskai László bíboros az esztergom-kertvárosi Szent István király-templomban tart ugyanakkor szentmisét. Az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök mutatja be az éjfélkor kezdődő ünnepi szertartást.

December 25-én délelőtt fél 11-kor mutat be ünnepi szentmisét Erdő Péter az esztergomi bazilikában. Paskai László a budapesti, terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban tart szentmisét 10 órakor.

Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy december 25-én 8 óra 30 perckor és 10 órakor a győri Újtemplomban, míg december 26-án, karácsony második napján 10 órakor Győrújfaluban tart istentiszteletet.

A Magyarországi Református Egyház püspökeinek karácsonyi szolgálatáról Hírek rovatunkban olvashatnak részletesebben.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.