Immanencia és transzcendencia

2016. március 26., szombat

Megjelent a Confessio online kiadásának idei első, húsvéti száma.

„Az Apostoli Hitvallás mennynek és földnek, a Nicea-Konstantinápolyi Hitvallás minden láthatónak és láthatatlannak teremtőjéről szól. Az egyetlen teremtett világnak tehát kettős arca, dimenziója van, amelyek egymástól megkülönböztethetőek ugyan, de szét nem választhatók" – írja Szűcs Ferenc teológiaprofesszor a Confessio idei első számában.

Nagypéntektől olvasható az interneten a negyven éves folyóirat legújabb száma, melynek témája az immanencia és a transzcendencia a 21. századi ember életében. A témában – többek között – Hankiss Elemér, Karasszon István, Végh László és Gaál Botond írásai segítenek elmélyedni.
 

ldott hsvtot kvnunk! Hamarosan idei els szmunkkal kedveskednk Olvasinknak.

Közzétette: Confessio – 2016. március 25.

A Confessio szerkesztősége köszönti a Kossuth-nagydíjas Makkai Ádámot, Fekete Csaba énekeskönyvünk hat énekének XVII. századi előzményéről ír, Kodácsy Tamás pedig az energiaforrások mindenkit érintő kérdéseiről értekezik. Irodalom mellett zenét és filmet is ajánlanak a szerzők.

A tervek szerint húsvét után – kis példányszámban – nyomtatásban is megjelenik a Confessio, de nem megvásárolható vagy előfizethető formában, csak könyvtárak, tudományos gyűjtemények számára. A nagyközönség továbbra is a confessio.reformatus.hu weboldalon olvashatja a tavalyi és az idei cikkeket.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.