Az önkéntességről a Confessio legújabb számában

2011. április 07., csütörtök

Az Európai Unió a 2011-es esztendőt az Önkéntesség Európai Évének nyilvánította. Ezért a Confessio folyóirat idei első számának központi témaköre: az önkéntesség.

Az írások szerzői és interjúalanyai a témát mindenekelőtt református egyházi szemszögből járják körül. Ugyanakkor színes képet kaphatunk e sokrétű fogalomkör bibliai gyökerein túl annak ökumenikus egyházi és az egyházakon kívüli gyakorlati megvalósulásának történetéről, és jelenlegi nemzetközi tendenciáiról is.

Megismerhetjük több hazai és nemzetközi szervezet egész társadalmunk számára fontos tevékenységét, olvashatunk a hitbeli elkötelezettség és a szaktudás kapcsolatáról, egymást kiegészítő funkciójáról, valamint arról is, hogy bár nem elvárható magatartás, hogy mindenki "feláldozza" magát, csodálatosan szép példa lehet mégis – elsősorban a fiatalabb nemzedékek előtt – a 20. század egyik legismertebb magyar önkéntese, a mártírhalált halt Molnár Mária misszionárius-diakonissza élete arra, hogy mit is jelentett, és mit jelent(het) itt és most Isten és felebarátunk önként vállalt szolgálata, s miért volna fontos, hogy minél többen bekapcsolódjanak ilyen módon a segítő munkába.

A folyóirat megjelenik: negyedévente.
Egy szám ára: 1300 Ft
Megrendelhető a www.kalvinkiado.hu weboldalon.
Szerkesztőség: confessio@zsinatiiroda.hu


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.