Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Sellye

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00091

Projekt kezdete és vége: 2019.03.01-2020.02.29.

Támogatás összege: 15.000.000,- Ft

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház

Támogatási intenzitás: 100%

Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás és menedzsment

Megvalósulási helyszín: 7960 Sellye, Dózsa György út 3.

Jelen beruházás keretében teljes mértékben megvalósul az EFOP-1.4.3-16-2017-00034 kódszámú, „Biztos Kezdet Gyerekház Sellye” című nyertes pályázat tevékenységeihez szükséges infrastruktúra fejlesztés. A telken jelenleg egy gyülekezeti ház és múzeum található a meglévő épületben, a gyerekház funkció egy új épületrészben kerül kialakításra, mely egy összekötő tető-nyaktaggal kapcsolódik az utca felé a megmaradó főépülethez. Jelen beruházás építési engedélyhez kötött.

A Gyerekház helye a gyülekezeti háznak otthont adó telken valósul meg a meglévő épület bővítésével, kiegészítésével. A gyerekház funkció lényegében így egy új épületrészben kerül kialakításra, tekintettel arra, hogy a gyülekezeti háznak és múzeumnak otthont adó épület nem alkalmas arra, hogy még egy plusz funkciót is ellásson – a közös használatú konyha kivételével. Így a lehetőségekhez mérten akkora épületrésszel szükséges kiegészíteni a meglévőt, amelyben a gyerekház következő helyiségei kapnak helyet: fogadó helyiség/előtér, játszószoba, fejlesztő-helyiség, vizesblokk. Ez az új épületrész egy összekötő tető-nyaktaggal kapcsolódik a hátsókert felé a megmaradó főépülethez, utcáról nem látható módon. A babakocsik tárolására alkalmas hely kialakítása az összekötő tető-nyaktag alatt történik, mely egyben a bejárat védelmét is jelenti. A vizesblokkban biztosított az akadálymentes mosdó (felnőtt és gyermek részére egyaránt használható wc-vel), zuhanyzóval és a kötelező elemekkel felszerelve. A konyha a meglévő épületben kerül korszerűsítésre összhangban a kiírásban foglaltakkal, valamint akadálymentes megközelíthetősége is megvalósul a beruházás során. A konyha közös használata időben el fog különülni a gyerekház nyitvatartására tekintettel.

Járművek elhelyezése: a tervezett bővítés során 1 db többlet parkolóhelyet kell biztosítani, mely a telken megvalósítható.

Jelen projekt keretében megvalósul a közösségi célú funkciókat ellátó, állandó munkavégzés helyszínéül szolgáló épület/épületrész projektarányos akadálymentesítése és az új épületrész teljes akadálymentesítése, továbbá a teljes infokommunikációs akadálymentesítés

A Gyerekház végleges otthonában a kertkapcsolat biztosított lesz és a szolgáltatás kertkapcsolattal rendelkező házban fog működni. A kertben játszóudvar kerül kialakításra, többek között hinta és homokozó telepítésével. A projekt keretében tervezünk egy kis konyhakertet is kialakítani.

A Biztos Kezdet Gyerekház a szolgáltatásait igénybe vevő családok által lakott területen, babakocsival, biciklivel megközelíthető távolságban helyezkedik el. A Gyerekház családias, közvetlen hangulatot és a célszerűséget leginkább biztosító épületben fog működni és meg fog felelni a létesítési, használati és üzemeltetési tűzvédelmi előírásoknak.


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.