Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház infrastrukturális fejlesztése Bánréve

Projekt azonosító száma: EFOP-2.1.2-16-2018-00092
Projekt kezdete és vége: 2019.03.01-2020.02.28.
Támogatás összege: 14.998.300,- Ft
Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház
Támogatási intenzitás: 100%
Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás és menedzsment
Megvalósulási helyszín: 3654 Bánréve, Kossuth u.37. hrsz: 595.

Jelen beruházás keretében teljes mértékben megvalósul az EFOP-1.4.3-16-2017-00035 kódszámú, „Tündérkert Biztos Kezdet Gyerekház Bánréve” című nyertes pályázat tevékenységeihez szükséges infrastruktúra fejlesztés. A beruházás építési engedélyhez kötött.

A Gyerekház végleges épülete a református egyházközség templomának és gyülekezeti házának otthont adó telken valósul meg. A gyerekház funkció lényegében egy új épületrészben kerül kialakításra, tekintettel arra, hogy a meglévő épületet az akadálymentesítés miatt nem lehet bevonni jelen projektbe, mivel túl magasan van és nem költséghatékony az akadálymentes bejutás kialakítása. Az új épületrészt kell felépíteni, amelyben a gyerekház következő helyiségei kapnak helyet: fogadó helyiség/előtér, játszószoba, teakonyha, vizesblokk.

Mosási és tisztálkodási lehetőség biztosított a vizesblokk területén, a főzés pedig megoldható a felszerelt teakonyhában. Az új épületrész egy összekötő tető-nyaktaggal kapcsolódik a hátsókert felé a megmaradó főépülethez, utcáról nem látható módon. A babakocsik tárolására alkalmas hely kialakítása az összekötő tető-nyaktag alatt történik, mely egyben a bejárat védelmét is jelenti. A vizesblokkban biztosított az akadálymentes mosdó (felnőtt és gyermek részére egyaránt használható wc-vel), zuhanyzóval és a kötelező elemekkel felszerelve. A kötelezően megvalósítandó fejlesztő foglalkozásokra, beszélgetésekre alkalmas helyiség kialakítására az ingatlanon található református templomban kerül sor. Ez az épület minden szempontból alkalmas ennek a kialakítására, tekintettel annak közösségi funkciójára, akadálymentes megközelíthetőségére. A templomnak jelen projekt keretében kialakuló ezirányú funkciójának használata időben el fog különülni a templom „saját”, meglévő funkciójától. Jelen projekt keretében megvalósul a közösségi célú funkciókat ellátó és/vagy ügyfélforgalmat lebonyolító és/vagy állandó munkavégzés helyszínéül szolgáló épület/épületrész projektarányos akadálymentesítése és az új épületrész teljes akadálymentesítése, továbbá a teljes infokommunikációs akadálymentesítés

A Gyerekház végleges otthonában a kertkapcsolat biztosított lesz és a szolgáltatás kertkapcsolattal rendelkező házban fog működni. A kertben játszóudvar kerül kialakításra, többek között hinta és homokozó telepítésével. A projekt keretében tervezünk egy kis konyhakertet is kialakítani.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.