Fogjunk össze a Teremtés hetén!

2019. július 05., péntek

A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek. Kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében. Az Ökogyülekezeti Mozgalom arra hívja az egyházi közösségeket, hogy a Teremtés Hete alkalmából (2019. szeptember 29. és október 6. között) szervezzenek helyi teremtésvédelmi megmozdulásokat.

Előadás, családi nap, környezetjavító tevékenység, kirándulás egy közeli természetvédelmi területhez vagy más, a helyi közösség számára vonzó forma mind alkalmas lehet arra, hogy a környezet iránti nagyobb felelősségre ösztönözzön. Az egyházi közösségek mintaadóként és értékközvetítőként különösen fontos szerepet játszanak ebben a folyamatban. 

Az Ökogyülekezeti Mozgalom arra szeretné buzdítani az egyházi közösségeket, hogy ezekben az akciókban működjenek együtt környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel, ezáltal is szélesítve a teremtésvédelmi összefogást. Hiszen a mintaadás és értékközvetítés akkor a leghatékonyabb, ha közösen történik.

Bátorítanak mindenkit, hogy e szerveződő eseményeket, amint körvonalazódnak, jelezzék feléjük. A regisztrált eseményeket megjelentetik az Ökogyülekezeti Mozgalom honlapján és facebook oldalukon, így más
közösségeknek is ötletet, inspirációt adhatnak, példát mutathatnak. Nemcsak a cselekvés fontos, hanem az összefogás is, aminek egyik módja a kommunikáció: megosztani annak hírét, ami jó történik közöttünk!

Támogatóik jóvoltából a helyi együttműködésen alapuló eseményeket – szükség szerint és korlátozott számban – kis összegű támogatással (20-70 ezer Ft) segíteni is tudják.

Háttéranyagok, ötletek elérhetőek a teremtesunnepe.hu oldalon.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 13.

Jelentkezési űrlap ELÉRHETŐ ITT

Részletek: okogyulekezet.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.