Nemzettudat és sport

2016. szeptember 25., címkék: novotny zoltán, prusz, paralimpia, olimpia, PRUSZ, prúsz

Különleges, szívet melengető sporteseményekkel telt a nyár, szeptember 19-én a Paralimpiai játékok záró ünnepségével értek véget. A Protestáns Újságírók Szövetségének éves médiaműhelyén Novotny Zoltán sportriporter tartott előadást a sportsikerek és a nemzeti eszme kapcsolatáról.

Református fotós a paralimpián

2016. szeptember 07., címkék: paralimpia, interjú, kalocsai richárd

„Nekem ez a természetes" – mondja a paralimpiáról Kalocsai Richárd, aki a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség megbízásából fényképezi Rióban a pingpongosokat. A református fotóriporter születése óta maga is két különböző lábbal él, ugyanis bal lábfeje hiányzik, ennek ellenére mégis teljes életet él. Azt mondja, nem haragszik Istenre, amiért így született, és a sport is sokat segített neki abban, hogy elfogadja, ő ilyen. A munkája kapcsán pedig úgy érzi, Jézus ott tartja az ujját az ő ujján, mielőtt elkészítené a fényképeit, ezért nem is izgul annyira, mi lesz Rióban.

Az olimpia áldott dolog

2016. szeptember 07., címkék: interjú, olimpia, gundel takács gábor, paralimpia, reformátusok lapja

Béke és biztonság – a világon minden ember erre vágyik, és ez ott van az olimpiában – mondja Gundel Takács Gábor. A református sportriporter szerint mindenki mosolyogva szeretne élni. A jelenleg zajló paralimpia kapcsán pedig örül, hogy a köztelevízió már élőben is közvetíti, hiszen ez segít abban, hogy ne legyen csoda a fogyatékkal élők sportja.

A paralimpia megnyitóján mindenki számára van hely

2012. augusztus 24., címkék: london, paralimpia, okumene

Minden felekezetű érdeklődőt várnak a paralimpia megnyitó áhítatán, melyen az olimpiai nyitógála kórusa lép fel.

Túl a nehezén

2012. augusztus 22., címkék: london 2012, paralimpia, londoni olimpia

A londoni paralimpiára tartó vak, látássérült és ép tandemesek az út legnehezebb részén, az Alpokon már túl vannak. Legutolsó posztjuk szerint Luxemburgban tartanak. Még egy hetük van, hogy a brit fővárosba az paralimpia nyitóünnepségre odaérjenek.

Londontól Londonig a paralimpiával

2012. július 02., címkék: paralimpia, london, sport

A brit egyházak a londoni Olimpia után, de a Paralimpia előtti időszakban ünnepségeket és programokat szerveznek. A cél többek között, hogy minél többen indíttatást érezzenek a mozgássérülteket segítő felszerelések fejlesztésére is.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.