Palesztin keresztyének elveszíthetik földjeiket

2016. május 12., címkék: Ökomenikus Kísérőprogram, Izrael, izrael, Palesztina, palesztína, egyházak világtanácsa (evt), evt, palesztina

Április 6-án újabb állomásához érkezett az Izraelt Palesztinától elválasztó fal építése a Cremisan-völgyben, ahol az Egyházak Világtanácsa (EVT) önkénteseinek jelenlétében és a szervezet tiltakozása ellenére kezdték el a 12 méteres tartóoszlopok elhelyezését.

Palesztin keresztyének elveszíthetik földjeiket

2016. május 12., címkék: Ökomenikus Kísérőprogram, Izrael, izrael, Palesztina, palesztína, egyházak világtanácsa (evt), evt, palesztina

Április 6-án újabb állomásához érkezett az Izraelt Palesztinától elválasztó fal építése a Cremisan-völgyben, ahol az Egyházak Világtanácsa (EVT) önkénteseinek jelenlétében és a szervezet tiltakozása ellenére kezdték el a 12 méteres tartóoszlopok elhelyezését.

Imádság a békéért Izraelben és Palesztinában

2014. szeptember 23., címkék: izrael, imahét

A Palesztina és Izrael megbékélésének szentelt, évente megrendezett imahét alkalmából Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára az izraeli börtönökben igazságtalanul fogvatartott palesztin rabok melletti szolidaritásra szólította fel a keresztyéneket.

Jézus nyomában

2012. december 21., címkék: reformátusok lapja, izrael, zarándoklat

„Hirtelen képtelen lennék felsorolni mindent, annyi helyen jártunk, annyi élmény ért ebben a kilenc napban" – mondta a debreceni lelkipásztorok, valamint családtagjaik és munkatársaik izraeli tanulmányútjának utolsó, kiértékelő estéjén az egyik résztvevő. Erre mi sem vállalkozunk cikkünkben, karácsony alkalmából csupán egy kis szentföldi kalandozásra hívjuk olvasóinkat – debreceni testvéreink és Jézus nyomában.

Imahét Palesztina és Izrael békéjéért

2012. április 20., címkék: palesztína, izrael

Az Egyházak Világtanácsa által idén május 28. és június 3. közötti hétre meghirdetett egyetemes imahét témája Palesztina és Izrael békéje.

Izrael nagykövete Debrecenben

2012. február 24., címkék: izrael, debrecen, látogatás

Világviszonylatban is példaértékűnek nevezte a felekezetek közötti debreceni kapcsolatokat Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, aki kétnapos látogatást tett a Cívisvárosban, ahol megbeszélést folytatott többek között Bölcskei Gusztáv püspökkel, az MRE zsinatának lelkészi elnökével is.

Az EVT főtitkára nyilatkozatban ítélte el a Gázába tartó segélyhajók elleni támadást

2010. június 01., címkék: palesztína, Nagyvilág, izrael, egyházak világtanácsa (wcc), nyilatkozat, olav fyske tveit

Az Egyházak Világtanácsa nagy aggodalommal értesült arról, hogy az izraeli haditengerészet hétfő hajnalban nemzetközi vizeken megtámadta a humanitárius segélyt szállító, Gázába tartó hajót, ezzel legalább tíz civil halálát és sokak sebesülését okozva. Elítéljük a támadást és az ártatlan emberek meggyilkolását – olvasható abban a nyilatkozatban, melyet az EVT főtitkára adott ki.

Az ultra-ortodoxok megosztják az izraeli társadalmat?

2010. május 31., címkék: Ökumené, szociológia, izrael, ökumené

Egy parkoló autó elzárja az utcát, ami Jeruzsálem Mea Schearim negyedébe vezet. Feketébe öltözött, pajeszos ortodox zsidók mindenfelé. „Ezek a kegyesek a szakadék szélére juttatnak minket: nem végeznek katonai szolgálatot, az adómból élnek” – mondja egy taxis a negyed közelében.

Egyház és Izrael

2010. április 26., címkék: könyvbemutató, tatai istván, Háttér, izrael

„Izraelnek nincs szüksége újradefiniálni magát a holokauszt után, a történelmi egyházaknak annál inkább. Mi szorulunk rá arra, hogy ebben a teológiai-földrengésben magunkat új, őszinte biblikus újragondolással és bűnbocsánattal határozzuk meg"– fogalmazott Tatai István, „Az egyház és Izrael” című kötetének bemutatása kapcsán.

Izraelbe utazunk! – Velünk tartasz?

2010. február 13., címkék: izrael, peterdi dániel, Hírek

Felébredt-e már benned a vágy, hogy bejárd a Bibliából jól ismert események, történetek, életutak színhelyeit? Szívesen sétálnál a Getsemáne kertben, elcsendesedve a sziklánál, ahol Jézus elfogatása előtt imádkozott? Elmennél-e Betlehembe, a pásztorok mezejére és Jézus születésének barlangjához?

Közlemény a Szentszék-Izrael kétoldalú munkabizottság tevékenységéről

2009. szeptember 02., címkék: Nagyvilág, Vatikán, vatikán, izrael

(Vatikán) - A bizottság szerdai ülésén folytatta a gazdasági egyezményről szóló tárgyalásait.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.