Tanévkezdő tájékoztató

2013. augusztus 27., kedd

Országjáró körútra indult a Református Pedagógiai Intézet, hogy segítse a református köznevelési intézmények munkáját. Ennek része volt augusztus 26-án Sipos Imre helyettes államtitkár tanévkezdő tájékoztatója – ha lemaradt róla, itt visszanézheti.

Augusztus utolsó hetében országszerte tanévkezdő tájékoztatót tart a református köznevelési intézmények számára a Református Pedagógiai Intézet (RPI) és a Károli Gáspár Református Egyetem. Augusztus 27-én Debrecenben, 28-án Miskolcon, 29-én Budapesten, 30-án pedig Székesehérváron tartanak konferenciákat a református fenntartású intézmények pedagógusainak.

A köznevelési törvény változásait, a pedagógus életpályamodell bevezetését, a hit- és erkölcstan új rendszerét sok kérdés illetően még néhány nappal a tanévkezdés előtt is sok a bizonytalanság az igazgatókban és a tanárokban. Az előadások, tájékoztatók és szekcióülések célja, hogy válaszokat kapjanak kérdéseikre a pedagógusok.

Minisztériumi tájékoztatás

Az országjáró túra kezdetén, augusztus 26-án Sipos Imre helyettes államtitkár adott tájékoztatást az épp módosuló köznevelési törvényről, az annak elfogadása nyomán hatályba lépő foglalkoztatási rendeletről és más aktuális kérdésekről. A Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselőjének tájékoztatóját élőben közvetítettük a budapesti Baár-Madas Református Gimnáziumból, s itt visszanézhető.

 

A közvetítést Enyedi Gábor, felvételt a Károli Gáspár Református Egyetem Videó Stúdiója készítette.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.