Énekeljünk az Úrnak!

2016. április 29., címkék: szabolcs-beregi egyházmegye (mre), tornyospálca, egyházzene

A Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye szervezésében április 23-án tizenegy kórus találkozott Tornyospálcán, hogy egyéni és közös szolgálatukkal dicsőítsék teremtő és megtartó Istenünket – számolt be Boros Erika kántor, karvezető az egyházmegyei kórustalálkozóról.

Szamoskér díszpolgára lett Bölcskei Gusztáv

2011. május 09., címkék: testvérgyülekezetek, istentisztelet, szabolcs-beregi egyházmegye (mre), bölcskei gusztáv

Testvértelepülési megállapodás jött létre vasárnap Szamoskér és a partiumi Óvári között. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település református templomban tartott ünnepi istentiszteleten egyúttal a község díszpolgárává avatták Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspököt.

Gondnok – presbiteri csendesnap Ilken

2010. október 18., címkék: szabolcs-beregi egyházmegye (mre), csendesnap

Az Ilki református templomban került megrendezésre október 16-án a Szabolcs – Beregi Egyházmegye szervezésében megtartott gondnok – presbiteri csendesnap.

Református Ifjúsági Konferencia Békésen

2010. július 15., címkék: református ifjúsági konferencia, Gyülekezeti hírek, békés, ifjúság, szabolcs-beregi egyházmegye (mre)

A Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye július 5. és 10. között Békésen Református Ifjúsági Konferenciát szervezett a gyülekezeteiből érkező 53 konfirmált ifja számára. A konferencia központi üzenete az volt, hogy a boldog és békességgel teljes élet titka az, ha az emberi lélek Istenre talál.

Az Éden Zenekar koncertje Tiszaszalkán

2010. július 05., címkék: szabolcs-beregi egyházmegye (mre), Gyülekezeti hírek, tiszántúli egyházkerület, éden zenekar, tiszaszalka

A zene és az ének a maga természetességével van jelen az ember életében – nemcsak szólásra nyílhat a száj, hanem dalra is fakadhat a lélek. Erre csodálkozhattunk rá, amikor a Tiszaszalkai Református Templomban az Éden Zenekar koncertjének részesei lehettünk.

Egymással közösségben – a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye csendeshete Berekfürdőn

2010. március 18., címkék: edi, berek, misszió, Gyülekezeti hírek, csendeshét, szabolcs-beregi egyházmegye (mre)

Minden emberi lélek a maga természetességében az értékek gyarapítására és megtartására törekszik. Különbség csak ott van közöttünk, hogy mit tartunk személy szerint értéknek, értékesnek.

Egyszerű út a Bibliához – Nyolc szabolcs-beregi hittanos diák az országos bibliai történetmondó versenyen

2010. március 10., címkék: Gyülekezeti hírek, református oktatás, biblia, szabolcs-beregi egyházmegye (mre)

Napjainkban egyre több erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy az emberek látókörébe bekerüljön a Biblia. Egyre több gyülekezet küzd az istentiszteleti látogatottság, illetve a hittanórára járó gyermekek számának csökkenésével. Jóllehet ennek demográfiai okai is vannak, mégis a korszellem mintegy nehéz sziklakőként állít elénk torlaszt a Biblia és az Isten eljelentéktelenítésével, egyúttal izgalmasabb lehetőséget kínálva az ember isteni rangra emelésével.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.