Segítség Kárpátaljának

2017. december 16., címkék: segélyakció, Kárpátalja, kárpátalja, szeretetszolgálat (mrsz)

Tartós élelmiszert és pénztámogatást adott át Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója Beregszászon. A 8,2 millió értékű támogatást a város szociális és kórházi konyhái, a református egyházi ingyenkonyhák és a Sámuel Alapítvány kapták.

Segítségnyújtás a vihar tépázta abádszalóki templomnak

2012. július 13., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), segélyakció, abádszalók

Július 9-én hétfőn délután heves zivatar érte el Abádszalók térségét. A hatalmas esőzés mellett diónyi jég pusztított a városban és környékén. Az orkán erejű viharban közel 350 épület megsérült, köztük a református templom és parókia is.

Tornádó után fedél nélkül

2012. június 07., címkék: nyíracsád, természeti katasztrófák, segélyakció, szeretetszolgálat (mrsz)

Június elsején este forgószél rongált meg több mint negyven családi házat Nyíracsádon. A Magyar Református Szeretetszolgálat egy csoportja június hatodikán kelt útra, hogy adományokkal és lelki segéllyel támogassa a bajbajutottakat.

Református üdülőkbe mehetnek az otthontalan kolontáriak

2010. október 09., címkék: segélyakció, iszapkatasztrófa, szeretetszolgálat (mrsz)

Kétszáz iszapkárosultnak nyújt átmeneti otthont a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Caritas-segítség az orosz erdőtüzek áldozataiért

2010. augusztus 05., címkék: caritas, Ökumené, természeti katasztrófák, segélyakció, ökumené

A német Caritas segélyszervezete, a Caritas Internationalis azonnali segélyként 50 ezer eurót bocsátott rendelkezésére az oroszországi erdő-, és tőzegtüzek áldozatainak.

30 árvízkárosult diák nyaralhatott a Jókai iskolából

2010. augusztus 05., címkék: természeti katasztrófák, segélyakció, Hírek

A Jókai Mór Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 30 árvízkárosult diákja kapott egyhetes nyaralási lehetőséget egy miskolci autóház jóvoltából.

Árvízi élelmiszer segélyakció

2010. április 27., címkék: árvíz, segélyakció, Háttér, borsod, szeretetszolgálat (mrsz)

A Borsod megyei Szalonnán már vízben állnak a Bódva folyóhoz közeli lakóházak. A lakók az útszéléről nézik az áradatot, amely eddig nem apadt. 23 embert költöztettek ki, de akad olyan, aki azt mondja, nem hagyhatja otthonát veszni, mindent megpróbál, amit csak lehet, mert még egyszer nem tudja megteremteni mindazt, amit eddig elért.

Több mint tizennyolcezer euró adomány gyűjtöttek a felvidéki reformátusok

2010. április 26., címkék: Határon túl, szlovákiai diakóniai központ, segélyakció

  A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja az utóbbi hónapokban két gyűjtést is meghirdetett. Egy tűzvész következtében otthontalanná vált család és a január elején födrengés sújtotta haitiek számára a felvidéki református gyülekezetek és magánszemélyek összesen 18 273,40 eurót adományoztak.

Forró teával, szendvicsekkel a túlélésért

2010. január 29., címkék: segélyakció, hajléktalanmisszió, Hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

A következő napokban erős fagy várható, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat „krízisjáratot” indít a hétvégén, hogy a nagy hidegben ennivalóval és meleg itallal segítse az otthontalanokat.

EVT javaslat a világ országaihoz a haiti adósság elengedéséért

2010. január 27., címkék: Ökumené, segélyakció, haiti, református világközösség (rev), ökumené

Az Egyházak Világtanácsa Haitiből Genfbe hazatért főtitkára azt javasolja a világ országainak és a felelős szervezeteknek, bankoknak, hogy engedjék el a katasztrófa által sújtott szigetország adósságát. Különben nem lesz semmiféle pénzügyi lehetőség az újjáépítésre, az egészségügy, az oktatás ás egyéb fontos szociális programok finanszírozására.

Vatikán: különbélyeg Haitiért

2010. január 27., címkék: haiti, vatikán, segélyakció, Vatikán, Nagyvilág

A földrengéskárosultak megsegítésére – az egyéb segélyezési módok mellett – a vatikáni posta márciusra új bélyeget jelentet meg, így ennek megvásárlásával is támogatni lehet majd Haiti lakosságát.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.