Összefogtak a leégett ház újjáépítéséért

2011. október 14., címkék: felújítás, borsod, katasztrófa

Zenés evangelizációs estéket tartottak Szinpetriben szeptember 28-tól október 1-jéig minden nap a református templomban. Az adományokat egy kétgyermekes fiatal házaspár porig égett családi házának újjáépítésére fordítják – olvastam a hírt a gyülekezet honlapján. Szinpetri Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti Parkban található, a Jósva-patak mentén. A helyszínre érve egy szép napfényes, meleg, őszi napon csodát láttam. Szinte mindenki összefogott az aprócska ház felépítéséért. Még a fél karját elvesztett István is törte a betont.

Hálaadó istentisztelet Héten

2010. október 12., címkék: jubileum, borsod

Gere Gáborné lelkipásztor huszonöt éves szolgálatáért adtak hálát a Borsod megyei Héten, október 10-én, vasárnap.

A Szeretetszolgálat segít az árvíz sújtotta településeken

2010. május 17., címkék: osgyán dániel, árvíz, borsod, Hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

Első, gyors segélyként a Magyar Református Szeretetszolgálat több mint fél millió forint értékű szállítmányt visz a segítségre szoruló területekre. A szállítmányban ötven család részére élelmiszercsomagok vannak, valamint tisztítószerek, takarók, matracok, mert ezekre van a legnagyobb szükség. "Minden településen felvettük a kapcsolatot a helyi polgármesteri hivatallal, és a kérésük alapján állítottuk össze segélycsomagjainkat"- mondja Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat és a segítségnyújtó akció vezetője.

Árvízi élelmiszer segélyakció

2010. április 27., címkék: árvíz, segélyakció, Háttér, borsod, szeretetszolgálat (mrsz)

A Borsod megyei Szalonnán már vízben állnak a Bódva folyóhoz közeli lakóházak. A lakók az útszéléről nézik az áradatot, amely eddig nem apadt. 23 embert költöztettek ki, de akad olyan, aki azt mondja, nem hagyhatja otthonát veszni, mindent megpróbál, amit csak lehet, mert még egyszer nem tudja megteremteni mindazt, amit eddig elért.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.