Lelki értékek kellenek, nem ideológiák

2010. december 14., címkék: Ökumené, kirill pátriárka, orosz ortodox egyház, ökumené

Kirill pátriárka, az Orosz Ortodox Egyház feje Krasznodarban fejtette ki nézeteit a lelki értékek fontosságáról Oroszország életében.

Visszakapják templomaikat az orosz egyházak

2010. december 01., címkék: orosz ortodox egyház, oroszország, ökumené, Ökumené

Dmitrij Medvegyev orosz államfő aláírta a vallási rendeltetésű vagyonnak a vallási szervezetek számára történő visszaadásáról szóló törvényt.

Az orosz állam ingatlanokat ad vissza az ortodox egyháznak

2010. november 22., címkék: oroszország, állam-egyház kapcsolatok, orosz ortodox egyház

Az orosz kormány eltökélt szándéka, hogy az Orosz Ortodox Egyháznak visszaadja azokat az ingatlanokat, amiket 1917-ben államosítottak, s erőszakkal vettek el az egyháztól.

Nemzetközi teológiai konferencia Moszkvában

2010. november 16., címkék: Ökumené, konferencia, orosz ortodox egyház, ökumené

November 15-én a Danyilov-monostor melletti konferencia központban megnyílt az Orosz Ortodox Egyház VI. Nemzetközi Teológiai Konferenciája, melynek témája: „Élet Krisztusban: keresztyén erkölcs, az Egyház aszketikus hagyománya és korunk kihívásai”.

Orosz ortodox pásztori segítség Konstantinápolynak

2010. november 10., címkék: törökország, Ökumené, orosz ortodox egyház, ökumené

Az Orosz Ortodox Egyház kész segítséget nyújtani a Konstantinápolyi Patriarchátusnak a Törökországban élő orosz ortodox hívők lelkipásztori ellátásában.

Nyugat-Európa olyan, mint az egykori Szovjetunió

2010. október 15., címkék: orosz ortodox egyház, találkozó

Ezt a meglepő megállapítást az Orosz Ortodox Egyház feje, Kirill patriarcha a német államfő, Christian Wulff moszkvai fogadásán, akit arra kért, erőteljesebben védelmezze a keresztyén értékeket.

Hazánkba látogatott Hilarion volokalamszki metropolita

2010. szeptember 20., címkék: erdő péter, katolikus egyház, Háttér, Ökumené, hilarion pátriárka, ökumené, orosz ortodox egyház

Az orosz főpap találkozott Erdő Péter bíboros prímással és Főpapi Szent Liturgiát tartott a budapesti Nagyboldogasszony templomban.

Meghívást kapott az orosz ortodox pátriárka

2010. augusztus 26., címkék: állam-egyház kapcsolatok, orosz ortodox egyház, ökumené, kirill pátriárka, Ökumené

Meghívta a kormány Magyarországra Kirill pátriárkát, az Orosz Ortodox Egyház vezetőjét – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A meghvást egyeztették a katolikus egyházi vezetőkkel.

Oroszország: állami ünnep a keresztyénség felvételének napja

2010. június 01., címkék: Ökumené, ünnep, orosz ortodox egyház, ökumené

Dmitrij Medvegyev orosz államfő aláírta az új állami ünnep – a kereszténység oroszországi felvételének napja – bevezetéséről szóló törvényt.

Kirill pátriárka részvétimája és lelkigondozói támogatása a metró-tragédia áldozatainak

2010. március 30., címkék: ima, Ökumené, halottak, ökumené, moszkva, orosz ortodox egyház, kirill pátriárka

Az immáron negyvennél is több halálos áldozatot követelő moszkvai metrórobbantás áldozataiért név szerint imádkozott az Orosz Ortodox Egyház feje, és a hozzátartozók mellé lelkigondozó papokat rendelt ki.

Ortodox botrány Párizsban

2010. március 08., címkék: Nagyvilág, orosz ortodox egyház, ortodox egyházak

Konstantinápolyi Patriarchátus Nyugat-Európai Orosz Érseksége egyházmegyei tanácsa nem engedélyezte Hilarion volokolamszki metropolitának, hogy Szent Liturgiát tartson az Érsekség párizsi székesegyházában, a Névai Szent Sándor székesegyházban.

Orosz ortodox egyházi központ épül Párizsban

2010. február 13., címkék: Nagyvilág, II alekszij pátriárka, I kirill, orosz ortodox egyház

Az Orosz Ortodox Egyház joghatósága alá tartozó székesegyház, valamint orosz egyházi és kulturális központ építésének terve már II. Alekszij pátriárka 2007. októberi franciaországi látogatása idején felmerült. Most utóda, I. Kirill a terv megvalósításán fáradozik.

Moszkvába látogat a konstantinápolyi pátriárka

2010. január 22., címkék: orosz ortodox egyház, kirill pátriárka, Ökumené, hilarion pátriárka, ökumené

Az ökumenikus pátriárka május közepén hivatalos látogatást tesz Oroszországban Kirill Moszkva és az egész Rusz pátriárkája meghívására – tette közzé a hírt Hilarion érsek, a moszkvai pátriárkátus külügyi kapcsolatainak felelőse.

Öt éves az orosz interfax.religion vallási hírügynökség

2009. december 20., címkék: Nagyvilág, mihail komissarhoz, moszkva, orosz ortodox egyház, advent

  Az új idők jeleként jöhetett létre Moszkvában az Orosz Ortodox Egyház nemzetközi hírszolgálata, az interfax közismert hírügynökség ágazataként. 2004 karácsonya előtti időben, egészen pontosan az orosz ortodox ádventben indították meg, bizonyára nem véletlenül ekkor…

Ortodox templomszentelés a kommunista Kínában

2009. szeptember 02., címkék: Nagyvilág, kínai ortodox egyház, templomszentelés, orosz ortodox egyház, kína

(Labradin) - Augusztus 30-án Labradin városban (Belső Mongólia Autonóm Körzet) új ortodox templomot szenteltek fel Irkutszki Szent Innokentyij emlékére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.