Zilahi magyar sziget

2012. február 01., szerda

A zilahi Wesselényi Kollégium az egyetlen olyan erdélyi református intézmény, amelynek nincs saját épülete – ezért döntött úgy a tiszántúli egyházkerület elnöksége, hogy az V. Református Jótékonysági Bál teljes bevételével idén a zilahi diákokat támogatja. Ön is részvételével február 17-én, pénteken Debrecenben fél héttől a Kölcsey Központban. Kedvcsinálónak egy kis film a nemes célról.

A református magyar oktatásért vállalják a hajnali ébredést és ingázást a szilágysági magyarok. A zilahi Wesselényi Kollégium 500 diákjának 85 százaléka vidékről jár az iskolába. A kollégium az egyetlen olyan erdélyi református intézmény, amelynek nincs saját épülete, ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy az V. Református Jótékonysági Bál teljes bevételével idén a zilahi diákokat támogatja. A szilágysági magyar református gyerekeket segítheti Ön is részvételével február 17-én, pénteken Debrecenben fél héttől a Kölcsey Központban.

Alább megtekintheti a Wesselényi Kollégium életét bemutató kisfilmet. A tiszántúli egyházkerület honlapján pedig elolvashatják a film hátterét bemutató írást.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.