Zenés irodalmi est Öcsödön és Kunszentmártonban

2010. február 17., szerda

altMagyar költők megzenésített verseivel örvendeztette meg az öcsödi és kunszentmártoni gyülekezeteket február 11-én Szabó Balázs énekmondó.

Régi téli esték hangulatát idézték fel a jól ismert, vagy méltatlanul elfeledett istenes és szerelmes versek, életről, halálról, hazáról, édesanyáról szóló költemények. Az est meghittségét fokozta a szeretetvendégség, és a kötetlen beszélgetés az előadóval. A résztvevők megismerhették a művészi-alkotói élet örömeit, sikereit, de gyötrelmeit, nehézségeit is. Szabó Balázs sokféle tehetségének áldását tükrözi, hogy láthatjuk őt a Kecskeméti Ciróka Bábszínház előadásaiban bábszínészként, találkozhatunk vele kávéházak irodalmi estjein zenész-zeneszerzőként, táncházakban népzenészként, valamint könnyűzenei koncerteken is, különböző formációk tagjaként. Saját zenekarának (Szabó Balázs Band) a napokban jelenik meg nagylemeze. Szívből örülünk, hogy hitét, református gyökereit nem feledte el.

 

Péntek Ágnes lelkipásztor, Öcsöd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.