Zemplénben is megszólalt az Európa Rádió

2014. május 30., péntek

A Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület rádiója, az Európa Rádió megkezdte adását Zemplénben is.

A rádió a zempléni térségben kettős központtal működik, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon is van stúdiója. A folyamatosan hallgatható műsorban reggel hét és kilenc óra között, valamint délután három és öt óra között saját szerkesztésű, helyi műsor szerepel - mondta Sike Gábor. Az Európa Rádió közszolgálati műsorokat sugároz, tehát a prózai elemek vannak túlsúlyban - tette hozzá.

A rádió 2001-ben indult el miskolci közszolgálati rádióként, tehát nem kimondottan egyházi média. Célközönsége kettős: egyrészt azok a reformátusok, akiknek hitéleti és közéleti műsoraik egyaránt szólnak, másrészt az a világi hallgatóság, amely értékes dolgokat szeretne hallani - ismertette a főszerkesztő.

Sike Gábor elmondta azt is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyére. Igyekeznek ugyanakkor a Kárpát-medencét egységes egészként kezelni, miután a Magyar Református Egyház 2009-ben, Debrecenben kimondta a reformátusság egységét.

Az Európa Rádiónak a miskolci mellett ma már fejállomása van Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Mezőkövesden, Kisújszálláson és most már Sátoraljaújhelyen is.

Forrás: MTI

Istent keresem

1Móz 24,28–67

„Az Úrtól indult el ez a dolog… Legyen urad fiának a felesége, ahogyan elvégezte az Úr” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink