XVI. Benedek: A bevándorló emberi lény, akit megillet a tisztelet

2010. január 10., vasárnap

 

altXVI. Benedek pápa vasárnap elítélte az olaszok és afrikai bevándorlók között az elmúlt napokban Olaszország déli részén történt erőszakcselekményeket, a véres összecsapásokat.

Szokásos vasárnapi úrangyala imádságának végén a katolikus egyházfő kijelentette: "a bevándorló emberi lény, akit megillet a tisztelet". Mint mondta, a bevándorlók jobb életet keresnek egy olyan országban, amelynek szüksége van rájuk, miközben státusuk miatt kizsákmányolás veszélyezteti őket. Felszólított mindenkit, hogy "nézzen szembe embertársaival, és fedezze fel bennük a lelket, a történelmet, az életet, az embert, akit Isten ugyanúgy szeret, mint őket".
Előzőleg a pápa vasárnapi miséjén, Krisztus megkeresztelkedésének ünnepén a hagyományok szerint 14 különböző nemzetiségű csecsemőt - hét kisfiút és hét kislányt - keresztelt meg.
A calabriai Rosarnóban az elmúlt két napban legkevesebb három tucatnyian sebesültek meg olaszok és bevándorlók összetűzéseiben. Bevándorlók százai törni-zúzni kezdtek és összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel, miután két társukra ismeretlen személyek rálőttek.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.