Virágvasárnapi konfirmáció

2010. április 02., péntek

 

alt„Nyissátok ki előttem az igazság kapuit! Bemegyek, és hálát adok az Úrnak! Ez az Úr kapuja: igazak mehetnek be rajta. - Virágvasárnapon harminckilencen konfirmáltak a Mátészalka Kossuth téri Református gyülekezetben.

Hálát adok neked, hogy meghallgattál, és megszabadítottál. Az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő. Az Úrtól lett ez, csodálatos a mi szemünkben. Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! Ó Uram, segíts meg! Ó Uram, adj szerencsét! Áldott, aki az Úr nevében jön!” Jézus mondja: ”De keressétek először Isten országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” Máté evangéliuma 6, 33

Kedves Barátaim! Azt kívánom, és azért imádkozom, hogy bárhol, amerre jártok, és bármiben, amit cselekedtek, mindig ez vezessen titeket: Nyissátok ki előttem az igazság kapuit! Akarjátok tudni mindig az igazságot. Keressétek mindig az igazságot, és cselekedjétek mindig az igazságot! S ha semmi más nem maradna meg a szívetekben, csak ez az egy, amire most a szószéken kértelek titeket, akkor már megérte, hogy találkoztunk.
Keressétek az igazságot, de: előbb mindig az Isten igazságát, és a többit majd ajándékba kapjátok. A magatok igaza gyakran megcsalhat titeket, hiszen abban benne lesz sok-sok érzésetek, talán a lelki sebeitek is. Sőt az elfogultságotok, a lázadásotok is ott lesz a magatok igazában. Lehet, hogy az életben sok elhibázott döntést hoztok, ha csak a magatok igazára hallgattok. Ezért keressétek előbb az Isten Országát! A hozzá vezető utat megtanultátok, ezen az úton mindig hazavárunk majd titeket. Nyitott templom kapukkal, és a szívünk szeretetével várunk majd vissza benneteket. Isten adjon nektek az ige szerinti, szerencsés életet!”

(részlet a konfirmációi igehirdetésből)

Konfirmáltak: Barabás Ferenc, Beck Martina Kinga, Belluska Ádám, Bodó Máté Ádám, Daruka Dóra, Dienes Tamás, Dobos László, Erdei Dóra, Fehér Kinga, Fekete Béla, Gajdos Péter, Gila Attila, Hernáczki Dóra, Illyés Krisztina, Jármos Bernadett, Jeleskov Patrick Márk, Juhos István, Kállai Benjámin, Kálnási László, Katona Dorothy, Kópis Bence, Kovács Balázs Sámuel, Nagy Evelin Éva, Nákó Krisztián, Nyíregyházi Tamás, Palcsák Zsófi, Palicz Fanni, Rózenthál Krisztián, Simon Annamária, Sipos Dorottya, Szabó Erika Alexandra, Szántó Nikolett, Szilágyi Ádám, Szklenár Dávid, Szűcs Eszter, Tóth Ádám, Török Krisztián, Varga László, Veress Dávid

Becsei Miklós lelkipásztor

Istent keresem

2Móz 7,26–8,28

„Én, az Úr, itt vagyok az országban. Így teszek különbséget az én népem és a te néped között.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink