Választás után: "A lelki és morális tartás segíthet"

2010. április 12., hétfő

altAz emberek komolyan vették felelősségüket és elmentek szavazni – mondta Bölcskei Gusztáv a választások éjszakáján arra utalva, hogy több mint ötmillió választó adta le voksát a 2010-es parlamenti választásokon.

A püspök szerint ez azt mutatja, hogy a polgároknak "nem mindegy, mi történik ebben az országban. Az eredmények ismeretében egyértelmű: sokaknak az volt a szándéka, hogy olyan változás álljon be a vezetésében, ami élhetővé teszi ezt az országot."
A tiszántúli püspök megnyugtatónak nevezte, hogy "reménység szerint olyan kormány fog alakulni, amely azokat az értékeket tartja fontosnak, amelyet mi is fontosnak tartunk". Bölcskei Gusztáv utalt Orbán Viktor fideszes pártelnök beszédére, amelyben meghallotta azt az újszövetségi utalást: "nem vagyunk a meghátrálás emberei." A püspök úgy vélte, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkozik az újonnan felálló kormány, "de az a lelki és morális tartás, amely ehhez szükséges, átsegítheti az országot a jelenlegi nehézségeken."
Bölcskei Gusztáv reményét fejezte ki, hogy a megalakuló kormánnyal rövidesen megindulhat az érdemi és józan párbeszéd.


Forrás: Európa Rádió

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.