Több millió forintos adomány Hollandiából

2013. június 21., péntek

A Help Oost Europa Alapítvány vezetője Herman Jansen több évtizede járja Közép- és Kelet Európát, hogy megismerje az itt élők szükségeit. Csaknem két évtizedes a kapcsolata több református intézménnyel, melyeknek rendszeresen segít különböző adományokkal.

Egy kamionnyi segéllyel érkezett meg kiskunmajsai Orgona Református Egyesített Szociális Intézményhez június 19-én. Az elektromos ágyakat, tápszereket, pelenkákat, rolátorokat, gyógyászati segédeszközöket, bútorokat és ruhákat tartalmazó adományt a kiskunmajsai intézmény és a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház Családok Átmeneti Otthona kapta – melynek elindulását is segítette a szervezet.

Az adomány igazi összefogás útján érkezett meg a rászorulókhoz, hiszen a nyíregyházi Magdaléneum Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthonának munkatársa – Zolcsák Júlia – fordított hollandra, a szervezet munkatársai pedig január óta tartottak gyűjtést a református intézmények megsegítésére. Az intézmények hálatelt szívvel azt jelezték: „érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül, és hogy Isten gondoskodik rólunk".

MRSz

Istent keresem

1Móz 29

„Jákób úgy is tett, eltöltötte azt a hetet. Azután Lábán hozzáadta Ráhelt, a leányát feleségül.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink