Semmi, vagy a csodálatos megtapasztalások éve?

2010. január 01., péntek

 

altKétarcú esztendőnek nevezte 2009-et Bölcskei Gusztáv. Az óévet búcsúztató istentiszteleten a debreceni Nagytemplomban a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta, hogy a történések szempontjából a most záródó évet lehet semminek venni, ugyankor lehet a csodálatos megtapasztalások évének is nevezni.

Az életet nem években, hanem találkozásokban kell mérni" idézte a püspök Elie Wiesel-t, a Máramarosszigeten született béke-Nobel-díjas írót. A gyülekezetben is sok csodát élhettek át. Ezek között említette Kálvin János születésének 500. évfordulóját, továbbá azt, hogy a magyar keresztyénség számára 2009. május 22-én lezárult a XX. század, a gyász évszázada. Ezen a napon nyilvánították ki összetartozásukat a Kárpát-medencei magyar reformátusok, és ezzel létrejött az egységes Magyar Református Egyház.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.