Segítsünk együtt Fédrának!

2010. március 12., péntek

A Fejér megyében és ország szerte nagy ismertségnek és sikernek örvendő Sárga Taxi zenekar alig egy hónapja ünnepelte rangos műsorával fennállásának 13. születésnapját. Március végén újabb „bulit”  terveznek, ezúttal azonban jótékonysági koncertre várják nemcsak a zenei rajongókat, de minden segíteni kész embert.

Az elmúlt hetekben a helyi média is foglalkozott a székesfehérvári nyolcesztendős kislány, Szabó Fédra, ügyével, aki a megyeszékhely Református Általános Iskolájának diákja. Az elmúlt fél  évben egészségi állapotában komoly károsodás következett be. Emiatt fordul a jóérzésű emberekhez, segítségért.
"Még 2009. júniusában történt velem egy váratlan esemény. Egy hét leforgása alatt kerekesszékbe kerültem, amelynek kiváltó oka: szemideg-, agyvelő-, és gerincvelő-gyulladás, azaz Devic- szindróma." – fogalmazza meg a nyilvánosságnak szánt fényképes levelében a kislány. Jelenleg az országos Rehabilitációs Intézetben, Budakeszin küzd a gyógyulásáért. A lány nem adja fel, napjainak nagy részét a javulását elősegítő mozgásfejlesztő foglalkozások teszik ki. Szülei segítségével megismerkedett egy orvosprofesszorral, aki természetes alapú tablettákat ajánlott neki a gyógyszeres kezelések mellé. A terápiák miatt cukror tartalmú élelmiszereket nem fogyaszthat és azt is gondosan meg kell válogatnia, hogy milyen folyadékokat ihat. Fédra kezeléshez elengedhetetlen gyógymasszőr és a gyógyszeres kezelések havi költsége, valamint az izomsorvadás elkerüléséhez szükséges speciális kerékpár beszerzése olyan tetemes összeget emészt fel, mely – mint mondani szokás –, egy hazai középvállalkozás költségvetését is meghaladná - nem hogy egy átlagos keresetű magyar családét.
A diáklány leveléből azt is megtudjuk, hogy a gyógyszeres kezelés havonta több mint 100 ezer forintba kerül, míg a speciális kerékpár 700 ezer forintért szerezhető be. A református kislány szülei gyermekük mielőbbi gyógyulása érdekében természetesen mindent elkövetnek igyekezve az anyagi terheket is felvállalni. "Megvallom, nem kedvelem a reklámújságokat, általában olvasás nélkül dobom el őket. Most azonban az egyik városi lapba beleolvastam és megakadtam a szemem Szabó Fédra segítséget kérő írásán" – mondja érdeklődésemre Bokányi Zsolt énekes művész, a székesfehérvári Sárga Taxi együttes vezetője. A fiatalember határozott véleménye, hogy nincsenek véletlenek, s ezért neki meg kellett látnia ezt az írást. Mint mondja megdöbbentette, a kislány hirtelen egészségromlása, hiszen az írásból kiderül, a Devic-kór egy hét alatt bénította le. Az első gondolata az volt: itt segítenie kell!
altZsolt nem hisz a véletlenekben. Felnőtt fejjel keresztelkedett és konfirmált a Székesfehérvári Református Egyházközségben, elfogta megváltójának Jézus Krisztust. Hisz Istenben, lakóhelyén a helyi gyülekezetet rendszeresen látogatja. "Feltettem a kérdést magamban: Uram, ha egy együttesben zenélek, akkor mutasd meg nekem, hogy mit tudsz velem kezdeni, hogy segíthessek ezen a kislányon." Zsolt arra gondolt, hogy a Sárga Taxi rock' n roll csapattal jótékonysági estet tartanak és a jegyárakból származó teljes bevételt felajánlják Fédra gyógykezelésére. Döbbenetes és egyben megható jelenet volt számára, amikor zenés társai, miután megosztotta velük ötletét, egy emberként e nemes kezdeményezés mellé álltak. "Hamarosan remélem én is édesapa leszek, ezért ha még csak gondolatban is, de el tudom, képzeli, milyen szörnyű lehet egy szülőnek, ha szenvedni látja gyermekét. Természetes, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen számára. Most szerény eszközeink segítségével mi is így szeretnénk tenni. Hiszem és tudom, hogy zenekarunk, és maga az előadás mindössze egy kapocs, a segítséget az Úr adja! De minden résztvevő is, akik a 1200 forintos belépőjegy megvásárlásával támogatni fog egy jó szándékú kezdeményezést" – fejtette ki Bokányi Zsolt.
A jótékonysági koncerten a megszokott, hagyományos rock n' roll műsoros estet láthatják a vendégek március 20-án, szombaton 21 órai kezdettel Székesfehérváron a Petői Mozi Music Pub helységében, amely egyben a Sárga Taxi klubja.  
Aki Szabó Fédra gyógyulásban anyagilag is tud segíteni, az OTP 11773360-00887531-es folyószámla számra utalhatja át felajánlást a kislány nevére. 

 

Szűcs Gábor

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.