Református lett a CEC elnöke

2018. június 04., hétfő

Estébe nyúló, hosszas folyamat eredményeként megválasztották a CEC új vezetőtestületét. A húszfős testületbe a nagygyűlés beválasztotta a magyar református jelöltet, Répás Zsuzsannát is.

A delegáltak először az elnököt, majd a két alelnököt választották meg, ezt követően szavaztak a jelölőbizottság által összeállított javaslat alapján az úgynevezett Governing Board tagjaira. A testületbe beválasztották a magyar reformátusok jelöltjét.

Christian Krieger strasbourgi református lelkészt választotta elnökének az Európai Egyházak Konferenciája az elkövetkező öt évre. Krieger 2012 óta az Elzász-Lotaringiai Protestáns Református Egyház (EPRAL) elnöke, az Elzász-Lotaringiai Protestáns Egyházak Tanácsának alelnöke, számos szociáletikai publikáció szerzője vagy szerkesztője.


A húszfős testületbe a nagygyűlés beválasztotta a magyar református jelöltet, Répás Zsuzsannát. A Zsinati Külügyi és Ökumenikus Bizottság tagját a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház jelölte a pozícióra. Répás Zsuzsanna a közép-kelet-európai régió képviseletében, a protestáns egyházi család tagjaként 2023-ig tölti be a tisztséget.

Fisch Vilmos, a MEÖT főtitkára, a Magyarországi Evangélikus és Református Egyházak jelöltje póttag lett a CEC vezetőtestületében.

Külügyi Iroda

Istent keresem

2Móz 14

„ Az Úr harcol értetek,...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink