Református kitüntetettek

2020. március 15., vasárnap

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett közéleti személyiségek, szakemberek, művészek és sportolók között több református is van.

Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adományozott. A koronavírus-járvány miatt az állami ünnepségek elmaradtak, így a szokásos díjátadó ünnepségeket is elhalasztották. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg vasárnap.

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapta Balog Zoltán református lelkész, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere a keresztyén értékek, illetve a polgári, keresztyén közösségek hazai és nemzetközi védelme iránt elhivatott, az emberi és kisebbségi jogok érvényesítésére is nagy hangsúlyt fektető, példaértékű közéleti tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje katonai tagozata kitüntetésben részesült Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök példaértékű hitbeli és szakmai elkötelezettséggel végzett több mint két évtizedes tábori lelkészi szolgálata elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült

Magyarország érdemes művésze elismerésben részesült Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense.

A listát folyamatosan frissítjük.

reformatus.hu, fotó: Lakatos Péter /MTI

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió