Prédikáció-díj 2009 református lelkésznőnek

2009. szeptember 02., szerda

(Bonn) – Idén 10. alkalommal ítélte oda a Német Gazdasági Könyvkiadó az általa alapított ökumenikus prédikáció-díjat. A „Legjobb prédikáció” kategóriát Kathrin Oxen lelkésznő, a bützowi (Mecklenburg Tartomány) református gyülekezet lelkésznője kapta.

Díjnyertes igehirdetését a 2Mózes 15,20kk-ben található Mirjam-énekre épülő szolgálatáért kapta. A zsűri különdíjakat is odaítélt az idén. A legjobb televíziós, rádiós és internetes igehirdetés különdíját rövid áhítatokért és a Miatyánk magyarázatáért kapták a nyertesek. Igehirdetői életmű-díjat is kiadtak, amit a nyugdíjas püspök, D. Horst Hirschler kapott. Igehirdetései mellett elméleti, illetve szakmai témájú tankönyveket is írt, amiket a loccumi prédikátor-szemináriumban sok hallgató forgatott haszonnal, így a „Konkrétan prédikálni” és a „Biblikusan prédikálni” c. köteteit. A díjak átadására november 18-án kerül sor ünnepélyes keretek között a bonni egyetemi templomban. A díjhoz nem jár pénzjutalom, hanem egy bronzplakettet és egy díszes kiadású, értékes Bibliát kapnak a nyertesek. (reformiert-info.de – 2009-08-31 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.