PP – azaz Presbiter Péntek

2010. január 25., hétfő

altA Somogyi Egyházmegyében nagy érdeklődéssel kísért Presbiter Péntek rendezvénynek január 15-én a Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Kórházrésze adott otthont. Az egykor református tulajdonú intézményben igazi különlegesség volt, hogy presbiterek, gyülekezeti lelkészek voltak együtt, a Szentírás üzenetére és Kálvin ma is érvényes tanítására figyelve.

Dr. Major Tamás orvosigazgató-helyettes köszöntötte az egybegyűlteket, majd Vincze István vezető lelkigondozó-kórházi lelkész szolgált áhítattal. Ezt követően Köntös László egyházkerületi főjegyző tartott előadást, melynek címe: Kálvin és az egyház alkotmánya. Különös erővel hatott a hallgatóságra, hogy  Kálvin egyházlátásában a szabadság és a jó értelemben vett kötelesség és felelősség miként kap teret egymás mellet, sőt egymást szolgálva. Mindez ott hangzott el, ahol átéljük a szabadságunk korlátait, és ahol olyan nagy szükség van bizalomra és nagyfokú kötelességtudatra.

 


Vincze István kaposvári lelkigondozó-kórházi lelkész

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.