„Ott a helyünk!”

2013. július 16., kedd

Hogyan készülnek a találkozóra? – a Reformátusok Lapja ott jártakor erről kérdezte a mezőtúriakat.

Batta Attila Viktor alpolgármesterMezőtúri reformátusként örülök, városvezetőként pedig büszkeséggel tölt el, hogy a református egyház idén Mezőtúrt választotta ifjúsági találkozója helyszínéül. Személyesen sajnos nem tudok ott lenni, mert pont azokban a napokban jutott rám a szabadság ideje, de a polgármesterünk, aki szintén református, jelen lesz a találkozón. A Csillagpont olyan szellemiséget képvisel, amire nagy szüksége van a mai fiatalságnak. Ez a rendezvény nem a minden áron való önmegvalósítást, hanem a közösségnek és az Isten követésének az erejét hirdeti. Ha csak tíz fiatalt megérintenek az itt hallottak, már nem volt hiábavaló a találkozó, de én biztos vagyok abban, hogy ennél jóval több résztvevőben megmozdul valami. Ezért is buzdítok mindenkit a részvételre, hogy a média által sugárzott hamis világgal szemben megismerhessék azt, amit a keresztyénség mond a világról, és ráléphessenek arra az útra, ami a valódi önmegvalósításhoz, az üdvösséghez vezet.

 

Beszterczey Ádám középiskolás

Budapesti vagyok, de a nyári szünet jelentős részét Mezőtúron, a nagyszüleimnél töltöm. A Csillagpont hetében is itt leszek, és ki szeretnék menni a találkozóra, mert a barátaimtól nagyon jókat hallottam róla. Tavalyelőtt Tatán is ott szerettem volna lenni, de az akkori időbeosztásom nem tette ezt lehetővé, és talán még túl fiatal is voltam. Az iskolámból többen is jönnek a találkozóra, ők rendezők lesznek, de én nem jelentkeztem annak, mert így első alkalommal inkább a résztvevői oldaláról vagyok kíváncsi a rendezvényre. Legfőképpen a koncertek érdekelnek, kedvencem a rockzene. Bár tudom, hogy itt arra aligha számíthatok, ez mégsem gond, mert bármilyen stílusra nyitott vagyok.


Fekete Miklós rendőr ezredes, a Mezőtúri Rendőrkapitányság vezetőjeA Csillagpont-találkozó szervezőitől és a tatai kollegáimtól kapott tájékoztatás alapján békés, kulturált rendezvényre számítunk. Ettől függetlenül természetesen a lehető legkörültekintőbben járunk el a fesztivál jó szándékú résztvevőinek és a mezőtúri polgároknak a védelmében, együttműködve a szervezőkkel és a rendezvényt biztosító céggel is. Az általam betöltött munkakörben nehéz elválasztani a hivatalos személyt és a magánembert, de mindenképpen szeretnék jelen lenni a találkozón, ezzel is demonstrálva, hogy az általam irányított terület közbiztonsága és közrendje megfelelő, a résztvevőknek nincs okuk semmiféle aggodalomra.


Patkós Anikó ügyintéző és könyvelőTősgyökeres mezőtúriként nagy öröm számomra, hogy több ezer fiatal fogja megismerni a városunkat szerte a Kárpát-medencéből. Nagy lehetőség ez számunkra. A református gyülekezet alkalmazottjaként az elmúlt hetekben több telefonhívást kaptam, amiben a szálláslehetőségek iránt érdeklődtek az emberek. Többekről kiderült, hogy visszatérő látogatói a Csillagpontnak, amiről rendkívül pozitívan nyilatkoztak. Hogy milyen programokon fogunk részt venni a családommal, még nem döntöttük el, de ott a helyünk, ezért biztosan kimegyünk a találkozóra.


Összeállította: Kiss Sándor
Fotó: Sereg Krisztián
Megjelenik a Reformátusok Lapja július 21-i számában. Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.