Nők és fiatalok találkoztak az Egyesülő Nagygyűlés előtt

2010. június 21., hétfő

altAz Egyesülő Nagygyűlés pénteki megnyitóját megelőzően a világ minden tájáról nők és fiatalok érkeztek a Calvin College-ba, hogy megosszák ötleteiket, gondolataikat és felkészüljenek a történelmi jelentőségű eseményre.

A Női Előkészítő Tanács (Women’s Pre-Council) találkozóján szó esett a gazdasági igazságosság, a nők elleni erőszak, az egyenlő bánásmód kérdéseiről, olyan témákról, melyek a világ minden táján élő nőket érintik. Összejövetelük különlegessége volt a „Gyertek az utcára Jézussal!” mottójú akció, mely alkalmával három busszal Grand Rapids városának problémás körzeteibe látogattak és tettek bizonyságot Jézusról.

Míg a nők Isten dicsérték és komolyan szolgáltak, addig a fiatalok sem tétlenkedtek.

A Református Fiatalok Fórumának (Reformed Youth Forum) találkozója ritka lehetőség volt arra, hogy a fiatalok megosszák elképzeléseiket és álmaikat a református nagy családról. Setri Nyomi, a Református Világszövetség, és Richard van Houten a Református Ökumenikus Tanács főtitkára válaszoltak kérdéseikre. A két vezető arra buzdította a fiatalokat, hogy mondják el delegáltjaiknak, milyen változásokat szeretnének látni egyházukban és az új szervezetben egyaránt. Setri Nyomi felhívta a figyelmet Pál apostol Timóteusnak adott tanácsára: az ifjak ne engedjék meg senkinek, hogy lenézzék őket fiatalságuk miatt, hanem legyenek példák abban, amit tesznek és mondanak.

A fiatalok prezentációja azt a felhívást kívánja tenni a REV nagy családjának, hogy istentiszteletük, közösségük, tetteik, és maga a vezetés a kapcsolaton alapuljon inkább, mint intézményeken, társadalmi rangon.

Fontos volt nekünk, fiataloknak, hogy együtt gondolkozzunk olyan kérdésekről, mely minket, mint keresztyéneket érint, hogy lássuk, mit tudunk véghezvinni saját környezetünkben”- mondta Mogomotsi Madiseng, aki Rustburgból, Dél-Afrikából érkezett.

Jessei Jannette, Chicagoból hozzátette: „Azok a fiatalok, akik ma itt összegyűltek, messzemenően képesek arra, hogy megértsék saját régiójuk szükségeit és a megoldásban segítsenek. Nagyon gondolatébresztő alkalom volt ez számomra.”

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.