Mozaik

2016. június 25., szombat

Különleges kiállítással készül a Múzeumok Éjszakájára a református fotóriporter.

Június 25-én este a gödöllői Grassalkovich Borhárban lesz látható Kalocsai Richárd legújabb kiállítása. A szervezők arra kérték a szabadúszó fotóst, hogy néhány órára töltse meg képekkel és élettel a barokk présház alatti többszáz négyzetméteres pincét. 

Néhány hatalmas felbontású fotó fogadja majd a látogatókat, mindegyik kép tizenhat önmagában sem elhanyagolható méretű darabból áll össze csempeszerűen. A kifüggesztett óriásképeken túl játék is várja a betérőket: az U alakú pince különböző zugaiban további mozaikok darabjait gyűjthetik össze és rakhatják ki.

„A képek témája is egyfajta mozaik – tudtuk meg a szerzőtől, aki több témát – így a sportfotós élményeit, isaszegi szabadságharcos gyökereit, református értékeit – igyekezett egy-egy fotóba összegyúrni. Ezek közül a víz és a szabadság motívuma a legerősebb.
 

Szombaton este öttől éjfélig járható be az „interaktív minitárlat" Gödöllőn, a Mátyás király utca 81-ben. A képek később a világhálóra költöznek, online megtekinthetők lesznek.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.