Megújult a Reformátusok Lapja

2012. november 27., kedd

Színesebb oldalak, új rovat, könnyebben kézbe vehető újság. Most vasárnap már külsejében és tartalmában megújult, szellemiségében mégis azonos lapot vehetnek kezükbe az Olvasók.

„Változást jelent, hogy némiképp átalakítottuk a rovatstruktúrát. A vezércikk a harmadik, az ifjúsági rovat a tizenegyedik oldalon kap helyet. A második oldalon a napi igemagyarázatok mellett a Bibliaolvasó kalauz ajánlása szerinti, az adott hétre javasolt egyik éneket ismertetjük. Új rovatként jelentkezik majd a tematikus publicisztikai összeállítás a kilencedik oldalon. A jövőben a lapban nem közöljük a nagyobb városok vasárnapi istentiszteleti rendjét, mert a rovat frissítése nem volt mindig zökkenőmentes, és a helységek és istentiszteleti alkalmak szerepeltetése sem volt következetes. Lapunk jövő év elejétől szintén megújuló internetes honlapján (www.reflap.hu) azonban közzétesszük a frissített istentiszteleti rendet, és szerkesztőségünk elérhetőségein is szívesen tájékoztatást adunk az érdeklődőknek. Természetesen az egyházközségektől várjuk a közleményeket azokról a gyülekezeti alkalmakról is, amelyeket például vendég-igehirdetővel szerveznek, ezeket mi lehetőség szerint közzétesszük" – ígérik a szerkesztők a megújult szám beköszönő írásában.

Az 1957-ben indult Reformátusok Lapja az elmúlt több mint fél évszázadban többször vett fel új formát. Mindig olyat, amelyik valamiképp hasonlított a régire, azonos maradt önmagával, mégis megfelelt az olvasók igényeinek. „Most is ilyen váltást készítünk-készítettünk elő. Nyitott szemmel járunk. Látjuk, hogy ma a nyomtatott sajtó formájában igyekszik mozgalmas és ugyanakkor könnyen áttekinthető lenni, tartalmában pedig a korábban megszokottnál rövidebb, lényegre törőbb írásokat megjelentetni. Némiképp kisebb formátumú, könnyebben kézbe vehető lesz a lap. Betűink nagyobbak, olvashatóbbak. Reméljük, hogy tetszésükre szolgál. Az egyházi év kezdetével a Reformátusok Lapja életében is új kezdet indul. Valami azonban nem változik. Az, ami megjelenésünk értelme: a hit igazsága."

Az Úr eljövetelére készülve, az átalakult lap írásaival kíván áldott adventi időszakot olvasóinak a Reformátusok Lapja szerkesztősége és kiadóhivatala.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.