Megérkezett a Vesztfáliai Protestáns Tartományi Egyház delegációja hazánkba

2011. október 22., szombat

2011. október 21-én a reggeli órákban érkezett meg Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre a vesztfáliai egyházi delegáció, amelynek a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház lesz a vendéglátója öt napos tartózkodásuk alatt.

A vesztfáliai delegációt az egyház elöljárója dr. Alfred Buss elnök vezeti, akivel felesége, Christa Buss is eljött. A küldöttség tagjai: Andreas Duderstedt sajtószóvivő, Frauke Hayungs lelkésznő, az elnök személyi referense, Christa Kronshage az egyházvezetés tagja, a világmisszió, ökumené részleg vezetője, dr. Ulrich Möller egyházfőtanácsos, az egyházvezetés tagja, Renate Philipp iskolavezető, az egyházvezetés tagja, valamint Marion Unger újságíró, a Rajnai Evangélikus Egyház egyházvezetése részéről.

A vendégek első programja egy ebéddel összekötött hajózás volt a Dunán, amelynek keretében találkoztak a magyarországi református és evangélikus egyházak vezetőivel.A Magyarországi Református Egyház részéről jelen volt dr. Huszár Pál világi elnök, Fazekas László szlovákiai református püspök, Peterdi Dániel lelkészi főjegyző, Ábrám Tibor főgondnok, Pásztor Judit a Nőszövetség elnöke, és Ódor Balázs a Zsinati Külügyi Iroda vezetője. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről dr. Fabiny Tamás püspök, Szemerei János püspök, Kákay István országos irodaigazgató, D. Szebik Imre a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, Cselovszkyné dr. Tarr Klára a MEE Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője, Adámi Mária, püspöki asszisztens volt jelen a fogadáson.

A vendégek a délután folyamán meglátogatták még a Sarepta nevű evangélikus szeretetotthont, ahol az intézményvezető Jegessy Zoltánné és Sztojanovics András igazgatólelkész fogadta őket. A nap végén Liszt Ferenc műveiből összeállított zongoraesten vettek részt.

Forrás: www.evangelikus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió