Március 30-án Firesz Fix FrissítŐ a kassai gimnazisták és iparisták kollégiumában

2010. március 26., péntek

altA Firesz-Fix FrissítŐ címen az idén negyedik alkalommal szervezi meg a kollégiumi evangelizációs ifjúsági estéjét a kassai magyar gimnázium, valamint az ipari- és kereskedelmi szakközépiskola növendékei számára. Az alkalomra március 30-án, kedden 19.00 órai kezdéssel kerül sor a Jedliková utcai kollégium kistermében. A téma már a közelgő ünnepekre való felkészülést is jelzi: Húsvéti "Híd".

A Firesz-Fix munkatársai havonta egy alkalommal szerveznek ilyen jellegű összejövetelt a kassai magyar középiskolás diákok számára. A még újdonságnak számító estre a legegyszerűbb módszerrel - egy figyelemfelkeltő plakáttal hívogatják a kollégistákat. Már az eddigi három alkalomra is szép számban megjelentek a fiatalok. Bár a létszám változó, de olyan húsz érdeklődő mindig van - tájékoztatott Szuhay György lelkipásztor, Firesz-munkatárs. Az összejövetel legfontosabb része az evangélium - ige, tanítás vagy bizonyságtételek formájában, amelyeket aztán kisebb csoportokra tagolódva aprólékosabban is megbeszélnek a fiatalok a Firesz-munkatársakkal. Az evangélium üzenetének az átadásán kívül közösségformáló játékra is sor kerül az est során, de keresztyén zene, sütemény és forró csoki is hozzájárul a jó hangulathoz.

reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.