Ülésezett a REDIE

2013. május 22., szerda

Berekfürdőn tartotta elnökségi ülését és közgyűlését a Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) május 13-án.

A REDIE már 10 éve igyekszik segíteni az anyaországi és a határon túli református diakóniai szolgálatok indítását, működését, szolgálatát. A közgyűlés elfogadta a 2012. évi tevékenységről szóló beszámolót, és döntött négy újabb tag felvételéről (Debrecen-Kerekestelepi Református Egyházközség; Debrcen-Bánki Református Egyházközség; Álmosdi Református Egyházközség; Nyírmihálydi Református Egyházközség). A REDIE tagok száma így 53-ra növekedett.

A REDIE áttekintette a tavaly támogatott programok eredményeit (2,5 millió forinttal segítette a Diakónia Keresztyén Alapítvány mérai romaintegrációs programjának fejlesztését és 6 millió forintos kölcsönnel támogatta az Esztári Református Idősotthon és Gondozószolgálat fejlesztését), és 600 000 Ft támogatásról döntött a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának, a Molnár Mária vetélkedő megszervezéséhez.

MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.