Közvetítjük a Generális Konvent ülését

2012. június 18., hétfő

A június 19–20-án Szombathelyen megrendezett Konvent munkájába bárki betekinthet. A reformatus.hu 13:30 órától élőképes és külön szöveges közvetítést is nyújt majd az érdeklődőknek.

A Magyar Református Egyház 2009. május 22-én elfogadott Alkotmánya szerint a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete a Generális Konvent. Feladata a közös Alkotmány és közös törvények előkészítése, a közös ügyek koordinálása, az egység munkálása. A Generális Konvent tagja minden Kárpát-medencei református egyházmegye és egyházkerület tisztségben lévő elnöksége. A Generális Konvent ügyvivő testülete az elnökség, ennek tagjai a hivatalban lévő püspökök és főgondnokok. A Generális Konvent következő ülésére – a Dunántúli Református Egyházkerület megalakulása 400. évfordulója alkalmából tartott Jubileumi Évhez kapcsolódva – 2012. június 19–20-án Szombathelyen kerül sor.

A tanácskozás legfontosabb témái:

Beszámoló az egységes egyház elmúlt évéről
A Heidelbergi Káté új fordítása és megemlékezés a hitvallás megjelenésének 450. évfordulójáról 2013-ban
A Közös Zsinat összehívása
Megemlékezés a Körmendi Zsinatról - ünnepi hálaadó istentisztelet a körmendi sportcsarnokban

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Kölcsey Studiójának közvetítés a keddi ülésről:


 

reformatus.hu

(A címlapon a Generális Konvent Elnökségének hétfői ülésén készült fotó látható.)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.