Koreába utaznak egyházunk képviselői

2010. szeptember 02., csütörtök

A Koreai Presbiteriánus Egyház 95. Zsinatára meghívást kapott Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Ódor Balázs, a Zsinat Külügyi Irodájának vezetője.

altA Koreai Presbiteriánus Egyház 95. Zsinatára meghívást kapott Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Ódor Balázs, a Zsinat Külügyi Irodájának vezetője.

Az esemény Dél-Korea Kyung-man tartományában, Chang-won városban, a Yanggok Templomban lesz, szeptember 6. és 10. között.
A Zsinat fő témái között szerepel az egyháznak, mint a következő generáció hitéleti nevelőjének szerepvállalása, valamint a Koreai Egyház jövője.

Az öt nap programjai között kiemelt esemény a szeptember 7-ei ökumenikus istentisztelet, melyen Bölcskei Gusztáv püspök hirdet igét. Erre az istentiszteletre meghívták a Koreai Egyház ökumenikus és nemzetközi partnereit, itt találkozik majd a 95. Zsinat minden résztvevője.

Szeptember 12-én szintén Bölcskei Gusztáv püspök szolgál igehirdetéssel, mely után lehetőség nyílik a Magyarországi Református Egyház működésének bemutatására és az egyházak közötti együttműködés lehetőségeinek megbeszélésére. A magyar delegáltak ezenkívül teológiai előadást tartanak koreai doktorandusz hallgatóknak.

A Koreai Presbiteriánus Egyház vezetői a személyes látogatást fontos lépésnek tartják, mellyel a két egyház még szorosabbá teheti kapcsolatát. A Magyarországi Református Egyház és a Koreai Presbiteriánus Egyház együttműködése, amit 2006-ban együttműködési megállapodás formájában is rögzítettek, hosszú múltra tekint vissza és magába foglalja a teológiai képzést, valamint az egyház missziói és diakóniai szolgálatot is.

A 2009. május 22-i Alkotmányozó Zsinat résztvevőinek küldött üzenetében dr. Seong Gi Cho főtitkár megerősítette, hogy a magyar református közösségre kiemelt szövetségesként tekintenek Isten missziójában. „Bár nem vehetünk részt az Alkotmányozó Zsinaton – fogalmazott a főtitkár –, lélekben veletek vagyunk és imádkozunk azért, hogy Isten kegyelme és vezetése legyen a Magyar Református Egyházzal. Isten adjon erőt nektek, hogy továbbra is Isten igazságának és békéjének beteljesítését munkáljátok és másokat is erre vezessetek.”

A Koreai Presbiteriánus Egyház ünnepi Zsinatáról és az egyház történetéről angol nyelven itt olvashatnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.