Készül a jelnyelvi bibliafordítás

2017. március 20., hétfő

Március 14-én tartotta idei első kuratóriumi ülését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány (MBTA) – tájékoztatott Pecsuk Ottó főtitkár. Az ülésen az elmúlt időszak során végzett munkát és a jövőbeli feladatokat vették számba.

A MBTA újdonsága a konkordanciával egybekötött Biblia-kiadás (RÚF 2014). Hamarosan a jelnyelvi bibliafordítás első elkészült bibliai könyve, Márk evangéliuma is elérhető lesz az interneten a felhasználók számára.

A Bibliatársulat az idei évben kétmillió forinttal támogatja a jelnyelvi bibliafordítás munkálatait, jelenleg az Apostolok Cselekedeteiről írt könyv fordítása van folyamatban. Emellett továbbra is folyik a vakok és gyengénlátók használatára szánt hangzó Bibliák osztása.

Elkészült A Biblia és a reformáció című vándorkiállítás, mely két sorozatban járja az országot. Gyülekezetek számára kölcsönözhető egy- vagy kéthetes időtartamra. A kiállítás anyaga megtekinthető a www.bibliatarsulat.hu/abibliaesareformacio oldalon.

A kuratórium döntött arról, hogy a MBTA következő adománygyűjtő akciója a reformációt emlékévében tartott különleges bibliaosztásokat támogatja: „Ajándékozz egy Bibliát a reformáció évében!" Ennek keretében minden Biblia mellé, amelyet támogatói segítségével adományoz az iskoláknak, a cigány- és a menekültmissziónak, a MBTA egy másik Bibliát ad.

Pecsuk Ottó

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.