Keresztyén programok az EFOTT fesztiválon

2016. július 11., hétfő

Vetélkedők, beszélgetések, meglepetések - néhány a Refo500 sátor és a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió programjai közül, melyekkel a Zsinati Ifjúsági Iroda és az Ökumenikus Ifjúsági Iroda készül az EFOTT fesztiválra.

A reformáció ötszázadik évfordulójára készülve a Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátorral vesz részt a július 12. és 17. között, Velencén megrendezésre kerülő EFOTT fesztiválon.

Ajtót nyitni

„A programok lebonyolítását - a Csillagponthoz hasonlóan -  javarészt önkéntesek segítik a fesztiválon” – hangsúlyozta Juhász Alexandra, az Iroda ifjúsági asszisztense, akitől azt is megtudtuk, hogy többek között társasjátékokkal, csocsópárbajjal és könyvsarokkal várják majd az érdeklődőket. Emellett lesz még egyházi kifestő, lelkész stand up, bibliai kérdezz-felelek és Szeretethíd kocka is.

A szervezők és az önkéntesek örömmel válaszolnak majd a reformáció folyamatával kapcsolatos kérdésekre, emellett a pénteki napon a sátor vendége lesz az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Luther figura is. „Az EFOTT-ra érkezik először a Refo500 sátor, de reméljük ez csak a kezdet. Ha kapunk meghívást más fesztiválokra és ifjúsági találkozókra, örömmel ellátogatunk oda is” – tette hozzá az ifjúsági asszisztens.

Az érdeklődők a fesztivál során minden nap délelőtt tíz óra és este hat óra között látogathatják meg a Civil faluban álló Refo500 sátrat, ahol a különböző programok mellett lehetőségük lesz Kálvin János korát idéző ruhákba bújt szervezőkkel beszélgetni és fényképeket készíteni is. „Szeretnénk megszólítani a fiatalokat, hogy megláthassák a reformáció valódi jelentőségét és azt, miért fontos ünnep az ötszázadik évforduló a protestánsok számára. Reméljük, ez egy ajtó lehet a keresztyénség felé” – foglalta össze Juhász Alexandra a programok célját, melyekre mindenkit szeretettel és meglepetés ajándékokkal várnak.

Közös(ség)

A Refo500 sátor mellett áll majd a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió sátra is, ahova a fesztivál forgatagában megpihenni vágyó fiatalokat várják. Az ökumenikus KözösPont 2000 óta van jelen a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon. Ez a misszió egy keresztény fiatalokból álló csapat, akik a különböző rendezvényeken nyújtanak lehetőséget a sátrukhoz látogatóknak, hogy kötetlenül és személyesen beszélgethessenek hitről, kereszténységről vagy az élet bármely fontos területéről.

Programjaikon olyan református, evangélikus és katolikus felekezetekből jövő önkéntesek szolgálnak, akik a zenei fesztiválok légkörében is örömmel beszélnek egyházukról, gyülekezetükről és mutatják meg a többi fiatalnak, milyen a Krisztusi szeretet.

A fesztiválról

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) 1976-ban szervezték meg először. Általában különböző helyeken kerül megrendezésre, hogy a résztvevő fiatalok ezeken keresztül jobban megismerhessék Magyarország tájait és különlegességeit. A kezdeti cél sokat változott, de még mindig komoly szerepet kap mind a turisztika, mind pedig a sportprogramok és az aktív kikapcsolódás.

Ebben az évben újra Velence ad otthont a fesztiválnak, ahol a kulturális és civil programokért a Debreceni Egyetem, a sportprogramokért pedig a Testnevelési Egyetem felel. A résztvevők idén is sokféle koncert és program közül választhatnak majd.


reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.