Időtlen folyamat

2017. április 28., címkék: jubileum, reformáció, megnyitó, kiállítás, refo500

Ige-idők címmel nyílt meg április 26-án a reformáció emlékévének központi kiállítása Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A protestantizmus elmúlt fél évezredét bemutató tárlatot mi is megtekintettük.

Pályázat itthoni és külhoni egyházi és civil szervezetek számára

2016. november 24., címkék: Pályázat, pályázat, refo500

A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt programtámogatásra kiírt pályázatot hirdet.

Első előtti lépés

2016. július 22., címkék: interjú, refo500, luther-figura

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közösségi oldalakon az a Luther-figura, melynek ötszáz napját kísérhetjük figyelemmel. Luther Mártont egy dunántúli lelkészházaspár, Bella Violetta és Bella Péter kíséri útján, velük beszélgettünk a kezdeményezésről és terveikről.

Túllátni a kereteken

2016. július 19., címkék: efott, refo500, körkérdés

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátorral vett részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT). A kezdeményezésről, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Egy nap a Refo500 sátorban

2016. július 18., címkék: refo500, fiatalok, efott

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). A reformáció ötszázadik évfordulójának ünneplését előkészítő sátorra mi is kíváncsiak voltunk, ezért a pénteki napot az EFOTT Civil falujában töltöttük.

Keresztyén programok az EFOTT fesztiválon

2016. július 11., címkék: ifi, fiatalok, közös pont, refo500 sátor, refo500, efott

Vetélkedők, beszélgetések, meglepetések - néhány a Refo500 sátor és a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió programjai közül, melyekkel a Zsinati Ifjúsági Iroda és az Ökumenikus Ifjúsági Iroda készül az EFOTT fesztiválra.

A reformátorok és a reformáció jubileumai

2014. január 24., címkék: refo500, reformáció

A reformáció korabeli hitbeli megújulás ünneplésének már évszázados hagyományai vannak. A Kárpát-medencében éppúgy emlékeznek a reformátorok szellemi örökségére, mint Nyugat Európában.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.