Kálvin-ünnep Dálnokban

2010. július 14., szerda

altA Kálvin Emlékévek tavaly kezdődött ünnepségsorozata részeként egyhetes rendezvényt szervezett a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye.

Múlt kedden Zágonban gyűltek össze egy ifjúsági napra, másnap Csernátonban nőszövetségi napot, csütörtökön Bitán gyereknapot, pénteken Kovásznán pedig presbiteri konferenciát tartottak.

Szombaton Dálnokban mintegy harminc egyházközség képviselői és több mint ezer vendég töltötte meg az iskolaudvart. Szőcs László esperes megnyitó beszédét követően istentisztelet következett, igét hirdetett Szabó József, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese, majd Marosi Károly dálnoki lelkipásztor úrvacsorai ágendája következett.

Ezalatt a templomban Bardócz Csaba gyerek-istentiszteletén olyan formabontó igehirdetést hallhattunk, amelyet tanítani kellene a teológián, mert az ifjúság és egyház kapcsolatának egyik követhető szép példáját szolgáltatta – számol be az eseményről a Székely Hírmondó.

Az istentisztelet után kórustalálkozó és keresztény ifjúsági zenei koncertek következtek, miközben a délután a szórakozásról szólt, ahol egyebek mellett szakácsművészeti vetélkedőre és aszfaltrajz versenyre is sor került.

forrás: hirmondo.ro

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió