Jubilált a debreceni Cigánymissziós Tábor

2016. augusztus 02., kedd

A Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymissziója 2006 nyarán került kapcsolatba a Düsseldorfból és Achenből érkező Koreai Református Gyülekezet tagjaival, Kaeja Parker Cho koreai református lelkésznő közvetítésével. Ennek az ismeretségnek egyik gyümölcse a közös nyári tábor, amelyet idén tizedszerre rendeztek meg.

A minden év júliusának utolsó hetében rendezett tábornak a debreceni Dorcas Camping adott otthont. A Németországból érkező fiatal koreai reformátusok létszáma 20-25 fő szokott lenni, akik között mindig található néhány igen képzett zenész és művészi érzékkel megáldott ifjú.

A tizedik tábor ünnepi istentiszteletére 2016. július 31-én délelőtt került sor, amelyen Fekete Károly püspök hirdette az igét, majd köszöntötte a koreai református testvérek csoportját és a házigazdát, Gregussné Buzás Irén misszióvezetőt. A koreai csoportban is volt két lelkész: Kim Dong-Wook vezető lelkipásztor Németországból, illetve a Budapesten élő és a Károli Gáspár Református Egyetemen is tanító Kim Seonkoo koreai református lelkész, akivel itt tartózkodása óta szintén hivatalosan együtt munkálkodik a Cigánymisszió.

Forrás: ttre.hu

A teljes cikk a tiszántúli egyházkerület honlapján olvasható.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.