Jótékonykodnak a fogvatartottak

2011. október 12., szerda

Ruhával és élelemmel segít a rászorulókon a Magyarországi Református Egyház börtönmissziója. Nemcsak a Budapesti Fegyház és Börtön, hanem a fogvatartottak is gyűjtöttek a szegényeknek. Az adományok egy részét az Út az életért missziói program keretében osztják szét.

Hatezer-háromszáz meleg, béléses mikádót, valamint ingeket, nadrágokat osztanak szét a kárpátaljai, illetve az anyaországi szegények között októberben a Református Missziói Központ munkatársai. A börtönmisszió vezetője elmondta: leselejtezett, de új vagy újszerű, jó minőségű ruhákat adományoznak a szegényeknek a Református Missziói Központ és a Budapesti Fegyház és Börtön megállapodásának köszönhetően. A feleslegessé vált ruhákat egyébként megsemmisítették volna.

A fogva tartottak is jótékonykodnak – mondta L. Molnár István. A börtönökben összegyűjtöttek több mint háromezer doboz konzervet; saját, el nem fogyasztott élelmiszereiket ajánlják fel a rászorulóknak. A konzervek még három évig megőrzik szavatosságukat. A börtönmisszió vezetője emlékeztetett: évek óta gyűjtenek a rabok a szegényeknek, így akár az is előfordulhat, hogy éppen saját hozzátartozóikhoz jut el az élelem.

Idén is az Út az életért elnevezésű program keretében osztják szét a ruhákat és a konzerveket. A program az ország leghátrányosabb helyzetű területeit érinti, ezúttal 18 települést. Első állomása október 13-án, csütörtökön Vilmány és Szendrő lesz, majd másnap, pénteken Olaszliszkán és Semjénben, szombaton pedig Rétközberencsen és Bódvalenkén osztják ki az adományokat.

Tavaly a Református Missziói Központ szervezésében az Út az életért 2 programban 14 hátrányos helyzetű településen végeztek szűrővizsgálatokat szakképzett orvosok és asszisztensek a Bethesda Kórház közreműködésével. Az általános belgyógyászati vizsgálatokon vérnyomást, vércukor- és vérzsírszintet, valamint légzéskapacitást mértek az orvosok. A résztvevők tisztasági és élelmiszercsomagot kaptak ajándékba. A programnak minden helyszínen pozitív fogadtatása volt.

Az Út az életért missziói program idei állomásai letölthetők innen

RMK sajtó

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.