Jókán tartották meg a munkatársak és imaszolgálatosok tréning hétvégéjét

2010. március 26., péntek

 

altA jókai Betlehem Missziós Központ adott otthont a Firesz Duna Menti Területi Egysége szervezésében a munkatársak és imaszolgálatosok tréning hétvégéjének. Az első alkalommal megszervezett ilyen jellegű hétvége főleg a csapatépítésre összpontosított.

A rendezvényen huszonnyolc lelkes és áldozatkész fiatal vett részt, akik intenzív képzésnek vetették alá magukat. Az alkalomra percre pontosan érkezett a budapesti „Barnabás” csoportból meghívott két tréner: Mármarosi András és Brad Baker, akik a tréning folyamán is megkövetelték a pontosságot a résztvevőktől.

A résztvevők egymást megbecsülve értékelték a bennük lévő ajándékokat, felkutatták a rejtett adottságokat, hogy azokat a szolgálat során használni tudják. A tréning során azzal is foglalkoztak, hogy mi van akkor, ha mindezt az Úrra nézve, és mi van akkor, ha mindezt csupán önmagukra nézve teszik.

A munkatársi tréniggel kapcsolatban a hétvége két résztvevője a következőképpen nyilatkozott:

„A hétvége során főleg magunkról tudhattunk meg sokat, illetve arról, hogy mivel ajándékozott meg minket az ÚR. Beszélgettünk és élvezhettük egymás társaságát is. Felettébb tartalmas másfél napot tölthettünk együtt. Különböző teszteket töltöttünk ki, csoportokban oldottunk meg feladatokat, bizalomjátékokat játszottunk, útmutatást kaphattunk arra nézve, milyen talentumaink, ill. kegyelmi ajándékaink adattak a Lélek által. Ezeket nem önmagunkért kaptuk, hanem azért, hogy ezekkel másoknak szolgáljunk. Ennek gyakorlati kivitelezéséhez a Firesz lehetőséget is biztosított a számunkra. A szerint vállaljunk szolgálatot, amire úgy véljük, hisszük, hogy jókedvvel, szívesen és mások épülésére tudnánk munkálkodni.” Gál Laura és Lóránt (Komárom)

„Milyen volt a munkatársi csapatépítő tréning? Ami talán mindenkinek feltűnt, az az, hogy szinte percre pontosan tartottuk magunkat az előzetes programhoz. Hajlamos az ember azt hinni, hogy így még jobban elfáradunk, de nem így van. A volt a tapasztalatom, hogy ha betartjuk a programot, akkor többet be tudok fogadni, rendszerezettebbé válnak a gondolatok a fejemben és a nap végén nem egy kifacsart citrom vagyok, hanem egy ember, aki épült. Nagyon tetszett a zongora- és énekvezetés. Nem énekeltünk sokat, de még most is emlékszem arra, hogy mikor mit. Az előadók profik voltak. Bradet szeretném kiemelni, rajta látszott, hogy már több éve az ÚRnak él –nap-mint nap. Olyan szeretettel tudott beszélni. Sok üzenete közül egy: Emlékeznem kell Isten ígéreteire, hogy "örököstársak vagyunk", ezért meg kell térnem a Tanult Tétlenségből! Hogy az micsoda? A következő hozzáállás: „minden marad a régiben, én úgy sem tudok semmit tenni, hisz múltkor is megpróbáltam és akkor sem sikerült...” Elindult bennem valami a hétvégén, valami tenni akarás, ezért sikeresnek nevezném ezt az alkalmat. Két hétig házi feladatként emésztenünk kell a hallottakat és utána hírt kell adnunk magunkról. A feladatot megfogadva, már ma is emésztettem egy kicsit és valami formálódik bennem. Köszönet a rendezőknek, Dicsőség az ÚRnak.” Kelemen Sándor (Somorja)

A Firesz Dunamenti Területi Egysége következő ifjúsági találkozójára március 27-én kerül sor Szentpéteren. Téma: Együtt több” – Közösség.

reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.