Felavatták a Bethesda gyógyszertárát

2010. december 07., kedd

Az ünnepélyes megnyitón megemlékeztek az augusztusban elhunyt Pávics Sándorné dr. Zámbó Erikáról, a kórház korábbi főgyógyszerészéről.

Októberben készült el az MRE Bethesda Gyermekkórház közforgalmú gyógyszertára, amelyet kedden avattak fel ünnepélyesen Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke részvételével.

A megnyitó a megemlékezés jegyében is telt: augusztusban hunyt el Pávics Sándorné dr. Zámbó Erika, a Bethesda főgyógyszerésze. Tíz éve töltötte be ezt a posztot és ő volt a gyógyszertár ötletgazdája is.

„Mitől lehet különleges egy patika” – tette fel a kérdést Bölcskei Gusztáv püspök. A Zsinat lelkészi elnöke a Bibliaolvasó Kalauz napi igéje, a Zsidókhoz írt levél (Zsid 3,1–6) alapján adott választ: olyan emberektől, akik hisznek, tudatában vannak annak, hogy mindent Isten épített. Bölcskei Gusztáv azt mondta, a gyógyszertár újabb kinyújtott kéz lesz.

Az intézmény nevében dr. Velkey György főigazgató köszöntötte a megjelenteket és azt mondta: hálás Istennek, hogy tíz évig együtt dolgozhatott Pávicsné dr. Zámbó Erikával. Elmondta, hogy a gyógyszertár létrejöttéhez az anyagi forrásokat a Bethesda Kórház Alapítvány és a XIV. kerületi önkormányzat biztosította. A tervezés Pethes Endre munkája volt, a kivitelezést a Bauráma Kft., valamint az ANN-KER Kft. végezte. Méltatta az új főgyógyszerész, a nehéz helyzetben munkába állt dr. Hantos Mónika munkáját is.

alt

A patika közforgalmú gyógyszertár lesz, vagyis a kórházi kis betegek és szüleik mellett a környék lakói is igénybe vehetik majd a szolgáltatást. Az igényesen kivitelezett üzlethelyiségben a néhai főgyógyszerészre is tábla emlékeztet.

Csepregi Botond

Képek: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.