Ez a mi családunk – RVSZ bibliatanulmányozó füzet az egyesülés előkészítésére

2010. március 23., kedd

altA Református Világszövetség többnyelvű füzetet adott ki (Ez a mi családunk – RVSZ bibliatanulmányozó füzet), mely öt bibliatanulmányával gyülekezetek és kisebb közösségek, református hívők figyelmét irányatja rá az idén júniusban az amerikai Grand Rapidsben létrejövő új református világszövetségre.

Már korábbi híradásainkban is írtunk a 2010. év nagy református eseményéről, a júniusban várható Református Egyházak Világközössége nevű új világszervezet megalakulásáról. Ebben az új világközösségben a Református Világszövetség és a Református Ökumenikus Tanács egyházai és gyülekezetei egyesülnek egy szervezetté. Az egyesítő világgyűlésre június 18–28. között kerül sor az USA Michigan Államában található, holland református alapítású, nagyhírű amerikai egyetemi városban, Grand Rapidsben. A füzetet a két református világszervezet képviseletében Setri Nyomi és Richard van Houten ajánlja a gyülekezeteknek. Hasznos lenne tanulmányozni gyülekezeteinkben is, és imádkozni az új református világközösség létrejöttéért, jövőbeni szolgálataiért. A füzet 39 oldalon foglalkozik röviden az egységesülés történetével, majd a füzet használatára vonatkozó tanácsok követik a két világszervezet vezetőinek ajánló sorait és a bevezetést. Külön képmagyarázat tájékoztat a Református Egyházak Világközössége jelképeinek értelméről. A jelek adják az egyes bibliatanulmányok képi azonosítóit. A tanulmányok témája: Egység a kereszt jelében (Ef 4,1–6 és Ján 17,20–23); Mi után vágyunk, szomjúhozunk? (Ján 4,1–26); Békesség, igazságosság, és egység (Ézs 2,2–5); Krisztus ajándékainak az elfogadása (Ef 4,11–16); Együttélés az egységben (Zsolt 133). Az egységesítő világgyűlés főtémája: „Igyekezvén megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékében” (Ef 4,3). A főtémát kilenc munkacsoportban dolgozzák fel, ezek lesznek az altémák: református identitás, teológia, közösség (communio); keresztyén egység és ökumenikus elkötelezettség; igazságosság a gazdaságban és a környezetben; lelkiségünk és istentiszteletünk megújulása; a vezetőkkel szembeni elvárások és képzésük; a nemek közötti igazságosság; a fiatalok felkészítése; misszió; békesség és megbékélés.  (reformedchurches.org – reformiert-info.de – 2010-03-23- dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.