Esélyt kaptunk, esélyt adunk

2010. május 25., kedd

altÚj honlapon mutatkozik be az a tiszáninneni program, aminek fő célkitűzése, hogy elérje, megszólítsa és segítse az adott településen élő hátrányos helyzetű cigányokat.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület "Esélyt adunk" programja a gyülekezetekben megvalósuló, kerületi támogatású programokat foglalja magába. Központja a gyülekezet és a gyülekezet lelkipásztora, valamint aktív, missziói lelkületű, segítségre kész tagjai. A programok formája, helyszíne, időtartama, stb. a gyülekezet és a település sajátosságaihoz igazodik. Segélyezés helyett oktatást, nevelést, közösséget, szabadidős programokat kínálunk főként gyermekeknek és fiataloknak, és általuk a nyitottságot mutató szülőknek. Ennek a programsorozatnak központja, modellje Vilmány, ahol idén elindítottuk Tanodánkat. Évek óta dolgozunk, most pedig támogatott formában, bővülő szolgáltatásokkal munkálkodunk tovább keresztyén felelősségünk alapján a ránkbízottakért. A honlap ide kattintva érhető el!

 

Forrás: tirek.hu (a Tiszáninneni Református Egyházkerület honlapja)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.