Deckettő - a közvélemény-formáló nap

2011. november 25., péntek

A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából közvélemény-formáló napot szerveznek Debrecenben december 2-án. A Deckettő elnevezésű rendezvényen színvonalas színpadi produkciókkal, kézműves programokkal, csörgőlabda bajnoksággal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket a Kölcsey Központban.

Az ingyenes rendezvényen többek között fellép az Alma Együttes, McDc és Felméri Péter, a Dumaszínház művésze is, de megcsodálhatjuk a Gördülő Tánccsoport gyönyörű palotását, együtt táncolhatunk a Debreceni Népi Együttessel és megnézhetjük az Immánuel Otthon saját előadását is. A színpadi produkciók mellett más izgalmas programokon is részt vehetnek a látogatók, akik fogyatékos fiatalok segítségével kipróbálhatják a nemezelést, karácsonyi ajándékokat készíthetnek, gyöngyöt fűzhetnek. A bátrabbak próbára tehetik magukat a szlalompályán kerekesszékben ülve és láthatatlan labirintusban. A sportot kedvelő fiatalok pedig nevezhetnek a Csörgőlabda-bajnokságra is, ahol bekötött szemmel csak a hallásukra hagyatkozhatnak.

December 3-át az ENSZ a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította. Akkor mégis miért Deckettő a rendezvény neve, miért december 2-án rendezik? A szervezők azt szeretnék elérni, hogy ne csak december 3-án, hanem minden egyes nap eszünkbe jusson, sőt természetessé váljon, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik bár nem látnak, hallanak, nem tudnak járni vagy értelmi fogyatékosok, mégis teljes tagjai a társadalomnak, és ők is képesek boldog életet élni. A Deckettő rendezvény az Észak-Alföldi Operatív Program keretében valósulhat meg azzal a céllal, hogy közelebb hozza a fogyatékos és nem fogyatékos embereket, akik egy élménydús nap keretében együtt készülhetnek az adventre, és izgalmas programok közepette megismerhetik egymást.

Forrás: A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona – Kézenfogva Alapítvány – ttre.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.